Det nærmer seg Eliteserie-start, forhåpentligvis, og med det er også lanseringen av Eliteserien Fantasy 2021 like rundt hjørnet. Spillet der titusenvis kjemper om å sette sammen det laget som sanker flest poeng.
Mens vi venter på lanseringen har våre gutter i podcasten Fantasy FK lansert de første prisdryppene for årets sesong. Her er de første seks, i prissjiktet 7.5 til 9.0 millioner, en miks av nykommere, comebackprofiler og spillere vi tror tar ytterligere steg, og som dermed er høyinteressante i et Fantasy-perspektiv.
Fantasy FK
Gulltips fra verdens beste Fantasy-spiller
23/11/2021 PÅ 23:23
I denne artikkelen presenteres én spiller fra Tromsø, Lillestrøm, Brann, Strømsgodset, Viking og Haugesund. Senere vil prisen, og begrunnelsen, til profiler i Odd, Rosenborg, Molde, Vålerenga og Bodø/Glimt bli sluppet.
Du kan gjerne lytte til Fantasy FK for utfyllende omtale av årets Fantasy-sesong, podcasten finner du i din foretrukne avspiller - og i videoformat nederst i artikkelen. Her er Jonas Bergh-Johnsen sine begrunnelser for hvorfor akkurat disse spillerne kan bli aktuelle for ditt lag.
Eric Kitolano, Tromsø, midtbane, 7.5
For første gang siden Arild, Runar og Ørjan Berg herjet for Rosenborg og Bodø/Glimt på 1990-tallet skal tre brødre i aksjon i Eliteserien samtidig. Joshua og John Kitolano blir trolig rimelige og interessante i Fantasy-perspektiv i Odd, mens eldstebror Erik aldri slo helt til i Skien, tok turen via Notodden og fikk sitt store gjennombrudd i Tromsø i 2020.
En spiller som virkelig kom til sin rett i en offensiv rolle for Gutan og som scoret 11 ganger. Det store spørsmålet er om han kan blomstre på samme måte i Eliteserien. I fjor fikk han sjansen helt framme, da både Fitim Azemi og Runar Espejord slet med skader, men planen er å fortsette med Kitolano som en av to helt der fremme, og når han er oppført som en målpoenghungrig midtbanespiller til 7.5 millioner, er det fristende. Det er dyrt for en nyopprykket spiller, og forutsetter at han tar nivået ett steg opp, men vi er sikre på at eldstemann Kitolano finner veien til en god del lag i 2021.
Gjermund Åsen, Lillestrøm, midtbane, 8.0 (pris i fjor 7.0)
Gjermund Åsen på sitt beste, når han får dandere og herje fritt, er en strålende målpoengspiller. 12 mål+assist i 2017 og 12 i 2018, den siste på bare 1800 minutter, og også en favoritt blant kommentatorene hva gjelder bonuspoeng når han er i form og har dagen. RBK-oppholdet de par siste årene har blitt en gedigen skuffelse både for han og klubben, men vi tror at i en sentral rolle i Lillestrøm, med kompis Pål André Helland og Thomas Lehne Olsen å tre baller på, så lukter det litt fugl av Åsen på Åråsen. Kan fort bli et varp om han er i nærheten av å levere omtrent på det nivået som Arnor Smarason gjorde i sin tid.
Filip Delaveris, Brann, midtbane, 8.0
Nå vender den tidligere Odd-kanten Filip Delaveris hjem til Norge etter et opphold i Nederland, skreddersydd for Branns nye profil med å hente yngre, talentfulle gutter med videresalgspotensial. Vi håper og tror at Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland får litt fasong på det offensive spillet i Bergen, de sverger til 4-3-3 og med Robert Taylor og Delaveris på hver sin kant er det et godt utgangspunkt. Prisen er omtrent der Gilbert Koomson har ligget, vi husker alle hvor godt kjøp han var på sommeren i fjor, da målene rant inn, selv om Brann som lag slet. Anbefalingen er likefullt vent å se, for her må vi få en følelse av hvordan Brann ser ut når sesongen starter.
Fred Friday, Strømsgodset, angrep, 8.0
De forsøker å dempe forventningene i Drammen til Fred Friday fra første sekund, det samme har vår ekspert Joacim Jonsson gjort (med utestemme, ikke innestemme), grunnet to år nesten uten fotballspill i Nederland, så den tidligere Lillestrøm-helten er nok en se og vent-spiller fra start. Samtidig er den ulykksalige skaden til Lars-Jørgen Salvesen noe som gjør at Godset antakelig må belage seg på å bruke Friday mer fra første seriekamp enn de hadde planlagt. Samtidig, han var en åpenbaring og en publikumsfavoritt på Åråsen for noen år tilbake, og finner han tilbake til den magien – som blant annet leverte 8 mål på 14 kamper våren 2016 – er 8.0 en meget fin pris for det som kan bli Strømsgodsets midtspiss.
Kevin Kabran, Viking, midtbane, 8.5 (pris i fjor 7.0)
Til slutt fant han nettmaskene på tampen av sesongen for Start, etter å ha vært den spilleren med flest skuddforsøk uten å score i store deler av 2020-sesongen. Nå har Kevin Kabran reist til Viking for å erstatte selveste Zymer Bytyqi, og det er en grunn til at siddisene gjør det med tanke på potensialet som bor i svensken, men presset er stort fra start her. Oppholdet i Norge har ikke vært all verdens til nå, og prislapper på 6.5 og 7.0 millioner har han ikke forsvart. Nå er rapportene fra Stavanger gode, han har en trenerduo som har en klar idé om hvordan de vil bruke ham og prislappen skal matche det vi fikk ut av Bytyqi i fjor, som ble et av de store kuppene til 6.5. Dermed ender prisen på 8.5, som nok er «se og vent» fra sesongstart, men det vil overraske meg om vi ikke i løpet av sesongen har angriperen inne i lagene våre. Husk, Bytyqi hadde heller ikke scoret mål på jevnlig basis før det smalt i 2020.
Kristoffer Velde, FK Haugesund, midtbane, 8.5 (pris i fjor 6.5)
Mannen med de feteste tatoveringene, ny kontrakt og den deiligste attityden i Haugesund: Kristoffer Velde. Helt oppe på 8.5 millioner, kan han forsvare den prislappen der da? Det er noe med potensialet her, sammen med Ibrahima Wadji i en hel sesong i frontrekka og Alexander Stølås skadefri fra sesongstart bak seg på venstrebacken. FKH scoret kun 39 mål i fjor, det er kun 11. best i Eliteserien. Får de løftet seg opp mot 50 scoringer så vil Velde etter all sannsynlighet få seg et solid hopp i antall målpoeng. Vi vet hvor høyt taket hans er, i noen kamper i fjor var han ustoppelig – blir han det på jevnere basis er 8.5 en fin pris for en spiller som er klink i laget fra Haugesund.
Hvem av disse vil du ha med i din starttropp? Følg oss gjerne og kommenter på Twitter, der heter vi Fantasy FK.

Comeback med prisdrypp: Slik blir årets Eliteserien Fantasy

Fantasy FK
Glimt-spilleren som kan redde Fantasy-høsten for deg
16/10/2021 PÅ 09:43
Fantasy FK
Diffe-wildcard, «must have»-spilleren INGEN vet om og fristende fixtures
13/10/2021 PÅ 15:48