Hva er Eliteserien Fantasy?

Fantasy FK
Zinckernagel gir deg Fantasy-råd og Glimt-info + lytterspørsmål
17/11/2020 PÅ 18:36

Eliteserien Fantasy er et virtuelt spill der man får et budsjett på 100mNOK for å sette opp en tropp med 15 spillere. Spillerne plukker poeng basert på prestasjoner i det virkelige liv (mål, assists, rene bur). Før hver runde kan man gjøre endringer på startelleveren og kaptein. Man kan konkurrere med venner og kollegaer i privatligaer, samt vinne kule premier gjennom hele sesongen.

Hva er nytt i år?

Prisene har blitt skrudd opp kraftig! I tidligere utgaver har det vært altfor enkelt å ha alle formspillere og i tillegg sitte igjen med penger i banken. Det førte til at ”alle” satt med tilnærmet like lag. Med høyere priser mener vi at spillet får mer variasjon og blir mer spennende.

Hvordan komme best i gang i år?

Selv om preseason byr på treningskamper som føles ubetydelige, er det her grunnlaget legges for sesongstarten. Man kan plukke opp noen nyttige trender ved å holde et øye på treningskampene. På spillsiden finner man i tillegg en fane som heter ”Speideren”. Her kommer det tips og triks før hver runde.

Saken fortsetter under:

Topplagene: – Det er som å gå inn i en Louis Vuitton-butikk

Hvilke spillere bør jeg vurdere fra de ulike lagene?

Bodø/Glimt: Philip Zinckernagel (8.0m) blir nøkkelen i Glimts offensive spill. 17 målpoeng sist sesong, kan han levere opp mot det samme uten Layouni og Evjen i år?

Brann: Bismar Acosta (5.5m) vil få utvidet ansvar i midtforsvaret nå som makker Wormgoor er borte, det kan også bety flere målpoeng på offensive dødball.

Haugesund: Torbjørn Kallevåg (5.0m) har fått tillit i en offensiv rolle i oppkjøringen, og scoret blant annet to mål mot Åsane. Kan bli et røverkjøp om han får fast spilletid.

Kristiansund: Sean McDermott (5.0m) er trolig det beste alternativet om man ønsker en keeper under 5.5m. Spesielt på hjemmebane slipper KBK inn få mål.

Mjøndalen: Fredrik Brustad (6.5m) står oppført som midtbane, men har fått tillit som spiss i oppkjøringen, og har imponert med flere scoringer.

Molde: Eirik Hestad (9.0m) hadde 31 målpoeng på de siste to sesongene. Når noen av lagkameratene hans koster 2-3m mer, kan dette være et budsjettvennlig Molde-alternativ.

Odd: Birk Risa (6.0m) leverte fem målpoeng i fjor. Er en del av et brukbart forsvar som bør greie å sanke en god del clean sheets.

Rosenborg: Dino Islamovic (10.5m) er mannen som skal skyte trønderne tilbake til topps. Hadde 22 målpoeng i sine to sesonger i Østersund.

Saken fortsetter under:

Svarer på prisslakten – slik blir Eliteserien Fantasy

Sandefjord: Kristoffer Normann Hansen (6.0m) noterte seg for 32 målpoeng i sine siste to OBOS-sesonger for Ull/Kisa.

Sarpsborg: Jørgen Strand Larsen (7.5m) ble spådd sitt store gjennombrudd i fjor, men lyktes ikke helt. Har potensialet til å bygge videre på sine 8 målpoeng fra fjoråret.

Stabæk: Yaw Amankwah (5.5m) imponerte stort etter ankomsten sist sommer, og var en av hovedgrunnene til Stabæks defensive soliditet.

Start: Damion Lowe (5.5m) var på årets lag i OBOS-ligaen i fjor. Sanket vanvittige 25 bonuspoeng sist gang han var i Eliteserien, til tross for at han spilte på en svak Start-utgave.

Strømsgodset: Moses Mawa (8.5m) rakk å notere seg for 9 målpoeng på en halv sesong i høst etter overgangen fra OBOS-ligaen.

Viking: Adrian Pereira (6.0m) fikk sitt gjennombrudd i fjor med 6 målpoeng, og var en del av et forsvar som hadde flest rene bur. Har imponert stort i oppkjøringen.

Vålerenga: Deyver Vega (7.0m) er potensielt et røverkjøp på VIF-midtbanen om han får fast startplass. Et rimeligere alternativ enn samtlige aktuelle lagkamerater.

Aalesund: Daniel Gretarsson (5.0m) scoret tre mål sist sesong, var en del av det beste forsvaret i OBOS-ligaen og kom på årets lag.

Sett denne?

Eliteserien Fantasy er tilbake

Fantasy FK
Seks gutter du må ha ut sesongen, covid-kaptein og spissrush-debatt
10/11/2020 PÅ 13:29
Fantasy FK
Derfor bør han være din Fantasy-kaptein nå
03/11/2020 PÅ 14:47