Det nærmer seg Eliteserie-start, forhåpentligvis, og med det er også lanseringen av Eliteserien Fantasy 2021 like rundt hjørnet. Spillet der titusenvis kjemper om å sette sammen det laget som sanker flest poeng.
Mens vi venter på lanseringen har våre gutter i podcasten Fantasy FK lansert de første prisdryppene for årets sesong. Prisen på blant andre Filip Delaveris i Brann og Gjermund Åsens nye prislapp i Lillestrøm ble sluppet tidligere, nå ser vi mot de fem topplagene i forrige sesong og noen av deres største profiler.
Fantasy FK
Gulltips fra verdens beste Fantasy-spiller
23/11/2021 PÅ 23:23
Prisene varierer fra 9.5 til 12.5 millioner, og gjenspeiler de høye forventningene prissetterne har til toppspillerne i Odd, Rosenborg, Molde, Vålerenga og Bodø/Glimt.
Her er Jonas Bergh-Johnsen sine begrunnelser for hvorfor akkurat disse spillerne kan bli aktuelle for ditt lag.
Mushaga Bakenga, Odd, spiss, 9.5 (pris i fjor 6.5).
15 scoringer på 1600 minutter på høsten, for et comeback for Mushaga Bakenga! Med det friskt i minne skrus prisen opp 3.0 millioner fra fjorårets røverkjøp (6.5) til 9.5. Han har vist hvor giftig han er i systemet til Jan Frode Nornes, helt bankers på laget og med de forventningene vi har til at Odd kan prestere godt igjen og havne på øvre halvdel – her går vi for at Bakenga kommer til å være populær på mange lag fra seriestart.
Stefano Vecchia, Rosenborg, midtbane, 9.5
Dette er også en spiller som kun har én veldig god sesong bak seg. Han var helt fenomenal i Sirius i fjor, og i Trondheim håper de at dette er den nye Pål André Helland i 2015-16 som er på plass. En målpoengspiller av rang, en snik, en entertainer som elsker oppmerksomhetens sentrum. Ferdighetene og toppnivået er udiskutabelt, sier Joacim Jonsson, så er spørsmålet om han tåler overgangen til den litt raskere, mer fysiske og mindre taktiske norske fotballen. 9.5 for en kant i Rosenborg som slår til – et mulig røverkjøp?
Bjørn Bergmann Sigurdarsson, Molde, spiss, 10.5
Han viste seg litt fram i comebacket i Lillestrøm i fjor, men 2020 ble veldig preget av skader, og Bjørn Bergmann Sigurdarsson så ikke så fit og god ut som vi vet han kan være. Nå gjenstår det å se hva Molde kan få ut av han på topp, og eventuelt som reserve for Magnus Wolff Eikrem i den hengende spissrollen. Har startet de to kampene mot Hoffenheim i Europa League, men har et stykke igjen til toppformen, samtidig er Ohi også ute med skade. Men totalen her, med en spiss av internasjonalt format som går til det som kanskje er den største gullfavoritten, da er ikke 10.5 millioner så aller verst pris, syns vi. Det er feks betydelig billigere enn Leke James i fjor.
Amor Layouni, Vålerenga, midtbane, 10.5
Han var ustoppelig i 2019 før han gikk til Egypt. Den gang endte det ikke med gull, men kan det gjøre det i år? Joacim Jonsson har Vålerenga som det per dags dato heteste laget i Eliteserien. De har ikke kjøpt så mange foreløpig, men i Layouni har Dag-Eilev Fagermo fått den bakromstrusselen han ville ha og har savnet. Vi tror på fantastiske spilleforhold på Intility i 2021 i en frontrekke det ligger veldig mange målpoeng i, sammen med Vidar Örn Kjartansson og Aron Dønnum. Sistnevnte hadde 15 målpoeng og 24 bonuspoeng, her er forventningene store til at Layouni kan komme opp på minst det nivået.
Kasper Junker, Bodø/Glimt, spiss, 12.5 (pris i fjor 8.0).
Amahl Pellegrino og Philip Zinckernagel er ute fra fjorårets toppliste over poengplukkere i Eliteserien Fantasy, dermed er Kasper Junker den gjenværende spilleren med flest poeng i 2020. Etter mye støy gjennom vinteren er dansken nå i gang med oppkjøringen for de regjerende seriemesterne og er han i nærheten av å gjenskape fjoråret er han gull verdt. Starten på 2020 ga poengfangsten 5, 17, 9, 5, 10, 17. Avslutningen var enda mer formidabel: 12, 13, 13, 6, 6, 7, 14, 17 og 15 poeng. Makan til snitt i skadefrie perioder har vi knapt sett maken til, og i følge rapportene fra Bodø er Junker motivert for å dundre inn mål i minst en halv sesong til i Norge. 37 fantasypoeng på 2010 minutter spill er uvirkelig. Tør du å gå uten Junker fra start i ditt lag, selv om Jens Petter Hauge og Zinckernagel er ute?
Hvem av disse vil du ha med i din starttropp? Følg oss gjerne og kommenter på Twitter, der heter vi Fantasy FK.
Fantasy FK
Glimt-spilleren som kan redde Fantasy-høsten for deg
16/10/2021 PÅ 09:43
Fantasy FK
Diffe-wildcard, «must have»-spilleren INGEN vet om og fristende fixtures
13/10/2021 PÅ 15:48