Over 55 000 spillere registrerte sitt lag og deltok i Eliteserien Fantasy i fjor, og som vanlig er det knyttet store forventninger til lansering av årets utgave. Det er én måned til seriestart og endelig er spillet oppe og går.
Fantasy FK
Frekk forsvarsdobbel, Rik Onkel-fasit og «Friday or not to Friday»
22/09/2021 PÅ 11:50
Bak spillutviklingen står en komité hos arrangørene; Norsk Toppfotball, VG og Discovery (Eurosport). Jonas Bergh-Johnsen har ledet komiteen som setter prisene på alle spillerne i spillet. Her gir han svar på noen sentrale spørsmål rundet spillet.
– Hva er annerledes i år?
– Oppskriften på spillet er i det store og det hele veldig lik fjoråret, og for dem som er førstegangsspillere som har erfaring med den engelske utgaven: Eliteserien Fantasy er nesten kliss likt Fantasy Premier League. Vi har tre ulike chips fra FPL, men har beholdt de tre vi hadde fra fjoråret, da vi syns de fungerte bra. De er Rik Onkel (ubegrenset budsjett og fritt valg av spillere i én runde), To Kapteiner (to spillere får doble poeng) og Spissrush (alle tre spissene er kapteiner i én runde).
Saken fortsetter under:

Castro lette etter VIF-oppgjøret i terminlista: – Det blir spesielt

– Hvorfor er prisnivået høyere enn tidligere år?
– Den største forskjellen kommer på prissetting. Etter flere år med romslige budsjetter og masse vekslepenger til overs hos de aller fleste utover i sesongen, håper vi å skvise folks lommebøker litt mer i år. Prisnivået er skrudd ganske kraftig til, særlig i sjiktet litt under de dyreste spillerne. Prisdryppene vi har hatt i forkant av spillets lansering tyder på at engasjementet – og bekymringen – blant de mest ivrige er stor på området. Det kan vi like. Og beskjeden her: Slapp av, dette er Eliteserien, det dukker garantert opp billige, uslipte diamanter som gjør at budsjettet ditt går opp i år også.
– Du har jobbet med prisene, hva var du mest usikker på?
– De vanskeligste å prissette er nok de gutta vi vet har et skyhøyt toppnivå og potensiale for poeng, som Pål-André Helland. Han koster hele 11.0 millioner i år, tross to svake sesonger på rad, det har mange reagert på allerede. Tanken er at med fast spilletid, i fantastisk vinterform og på alt av dødballer vil han være verdt pengene i 2020. Han har altså scoret i samtlige treningskamper til nå.
– Et godt bilde på Hellands verdi: Pål-André er en ivrig Fantasy-spiller og han pleier å kjøpe seg selv, og plassere kapteinsbindet på egen arm, med én gang han vet han skal starte en kamp for RBK. Det var ikke så ofte i fjor, men i år tror vi at Helland kommer til å gi seg selv bindet mange ganger.
Saken fortsetter under:

Eliteserien Fantasy er tilbake

– Sånn det ser ut nå, hvem er "must haves" på et lag?
– Basert på pris og hvordan lagene har sett ut i vinter tror jeg nettopp Helland (11.0), Philip Zinckernagel fra Bodø/Glimt (8.0) og Aalesunds meget spennende Niklas Castro (8.5) er de første tre inne på mitt lag. Tre offensive midtbanespillere med masse målpoeng i seg, som har vært friske i treningskampene. Helland har mål i samtlige kamper så langt, mens Castro viser at han er klar for Eliteserie-nivået med hattrick borte mot Brann.
– Kan du spekulere i hvem du tror blir årets overraskelse?
– Der er det gøy å gå i skuffen for opprykkslag. Jeg tror Kristoffer Normann Hansen (midtbane, 6.0) kan bli en poengspiller hos Sandefjord, han har bøttet inn med mål for Ull/Kisa i OBOS. Jeg tror også Simen Bolkan Nordli (midtbane, 7.0) hos Aafk kan bli et friskt pust, han har vært veldig sentral i HamKams offensive spill. Eirik Schulze (midtbane, 6.5) er en type som har vist at det bor mye ball i ham, nå skal han forsøke å skape trøbbel for Starts motstandere. Alle tre har potensiale til å ta Eliteserie-nivået i år. Lars Olden Larsen (midtbane, 7.0) er en annen som skal prøve seg opp ett nivå i år, han har gått fra KFUM til Mjøndalen, men bruntrøyene scorer tradisjonelt sett ikke så mange mål.
– I tillegg venter vi enda på gjennombruddet til Jørgen Strand Larsen (spiss, 7.5), i Sarpsborg 08 har de veldig trua på ham før 2020, etter et litt vanskelig første år i Eliteserien. Jeg blir overrasket om ikke minst to av disse fem ikke blir populære Fantasy-valg i løpet av sesongen.
  • Ønsker du tips til hvilke spillere du bør ha på ditt lag? Se den ukentlige podcasten Fantasy FK der du hører podcast
Fått med deg denne?

Vraker ekspertråd – ekstra grep skal holde Helland i toppform

Fantasy FK
Legende-besøk, Borch-erstatter og blank/dobbel
14/09/2021 PÅ 17:50
Fantasy FK
Kan bli Fantasy-favoritt etter pristabbe: – Skjedd en glipp
09/09/2021 PÅ 08:36