Sitter du og grubler over hvilke spillere du bør ha på ditt Eliteserien Fantasy-lag? Forhåpentligvis kan dette være til hjelp.
Eurosports Eliteserien Fantasy-ekspert Martin Sleipnes går gjennom hver lagdel og trekker frem hva du bør legge vekt på når du setter opp ditt lag.
Eliteserien
Oppgitt over Eliteserien-kritikk, hvem er viktigst på laget og en ellevill «Fuck, marry, kill»!
5 TIMER SIDEN
Ikke satt opp lag ennå? Sett opp drømmelaget som slår vennene dine!

Keeper:

Hvert år er det en eller annen billig keeper som overrasker og plukker mye poeng, og i årets Fantasy Eliteserien tror jeg millionene blir langt viktigere enn de var i fjor. Jeg kommer til å kjøre to billige keepere, til 4.5, og rotere mellom dem alt etter hvilket lag som har lettest hjemmekamp. Rene bur holdes oftere på hjemmebane, dette viser all historikk og statistikk, og det gjelder bare å finne de to lagene som passer å rotere keepere mellom.

Forsvar:

I utgangspunktet må man ha tre spillere fra Rosenborg på laget. Men, trøblete seriestart og stive priser gjør at jeg trår bort fra Hedenstad på Rosenborg. Nilsen på Tromsø vil få en offensiv rolle i år, og har også levert i preseason. Molde har vært etter Haugen i flere år, og jeg tror han kommer til å passe perfekt i hva som ser ut som en 4-3-3-formasjon. Jeg heier på Bodø/Glimt, og da er det helt naturlig å ha med frispark-general Bjørnbak inn i forsvaret. Stølås fra Haugesund plasseres på benken i første runde, men spiller venstre midtbane, og er en spiller jeg mener man må ha. Kitolano fra Odd er min femte forsvarsspiller, ting tyder på at han har tatt plassen til Grøgaard på venstrebacken, og til 4.5 er det et varp.
Les også: Derfor vraker Eurosport-reporteren Bendtner

Midtbane:

Det evige spørsmålet - 3-4-3 eller 3-5-2? Jeg er tro mot tradisjonen og kjører 3-4-3. Jeg skulle gjerne hatt Helland, som snittet på nesten 7 poeng per 90 spilte minutt i fjor, men på grunn av skader og pris går jeg for Adegbenro. Koomson i Brann kan fort bli årets hype. 24 målpoeng på 2 sesonger for Sogndal sier sitt, og med visshet om at Brann sine mål stort sett kommer fra midtbanen, tror jeg det kan røyne på i år. Fra Molde har jeg valgt Hestad. Jeg gjorde en analyse på han på tampen av fjorårets sesong i FotballDirekte - ingen midtbanespillere i Molde slår mer og bedre pasninger, og når rapportene fra Molde sier at Hestad får spille som indreløper, og er i toppform, lar jeg meg sjarmere. Ulrik Saltnes, min andre Bodø/Glimt-gutt, endte opp med 20 målpoeng i OBOS-liagen i fjor. 20 målpoeng. Målgivende mot Tromsø i treningskamp i dag, jeg tror Glimt har noe på gang der. Melgalvis fra Lillestrøm er min femtemann. Her mistenker jeg at endringer kommer, men enn så lenge er han inne, fordi han er god i fotball, en kul fyr og leverer poeng.

Angrep:

Bendtner. Han er grunnmuren i dette laget, den første jeg satte opp. Eliteseriens klart beste spiller, på Eliteseriens klart beste lag, er toppmotivert på grunn av sommerens VM og hans muligheter til å dra dit med Danmark. Må være der. Stokke fra Kristiansund får den andre plassen, 16 mål og 6 assist i fjor, 2 mål mot Ranheim i kveldens treningskamp, knallspiller som kommer til å levere. Tidligere nevnte jeg at Brann stort sett bare scorer fra midtbanen - jeg tror (og håper) Skålevik tar med seg noe av den deilige formen fra låneoppholdet i Start (10 mål på 10 kamper), og putter en kasse eller to, eller 10. 6.5 er uansett en svært billig pris for en ikke helt urealistisk drøm om fantasy-poeng.

De som ikke kom seg med:

Fredrik Haugen på Brann vurderte jeg lenge, men på grunn av Koomsons pris, måtte det bli sånn.
Helland skulle egentlig være nummer to på laget etter Bendtner, men prisen ble litt i stiveste laget - og med skadehistorikken friskt i minnet, måtte det bli sånn.
Jradi/Ulland Andersen er to spillere jeg hadde lenge i fjor, før prisene ble skrudd opp til et hus på Tåsen. Begge er fantastiske poengplukkere, men det går ut over for store deler av laget, så det måtte bli sånn.
Ohi er også en mann jeg forventer skal levere mye, men enn så lenge vil jeg holde laget balansert, sånn at jeg kjapt kan foreta meg taktiske endringer, og da er Ohi for dyr. Det måtte bli sånn.
Fortsatt i tvil? Se første episode av Fantasy FK her:
Fantasy FK
Wildcard spesial: Nestors drømmelag begeistrer Junior
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Avviser kontakt med KBK-keeperen: – Ville nok kommet om han ble tatt ut
11 TIMER SIDEN