Vålerenga-treneren var gjest i Eurosports Fotball Direkte i forbindelse med forrige serierunde. Der kom temaet Torgeir Børven i Rosenborg opp.
Fagermo er en av dem som kjenner 28-åringens kvaliteter aller best. Det var han som ga ham debuten mot Brann i 2009, og fikk betalt med både scoring og målgivende av unggutten. Etterpå så han seg aldri tilbake.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
7 TIMER SIDEN
Bildet fra 2012 sier også sitt, der Børven og Fagermo jubler sammen med to andre RBK-ere i Andre Hansen og Frode Johnsen.
I fjor ble han også toppscorer i Eliteserien med 21 fulltreffere som Odd-spiss, under samme Fagermos ledelse.
– Han lykkes jo bare under meg, sier Fagermo med et lurt glis, vel vitende om det er en sannhet med visse modifikasjoner.
Perioden i Vålerenga var langt fra så svak som onde tunger vil ha det til. I Twente ble det ikke full klaff og perioden ble delvis ødelagt av skader, mens det i Brann ikke fungerte.
Nå er han kjøpt til Rosenborg, etter å ha startet sesongen med å banke inn mål slik han har for vane. For Odd.
Men det er ikke blitt all verdens med nettsus for RBK, etter både å ha spilt ving og måttet se en del kamper fra benken, som i de to siste.
– Torgeir må spille fast. Han må få lov til å ha dårlige kamper, og vite at det er han som starter neste gang, hver gang. Da er Torgeir veldig god, fastslår Fagermo.

Rytme

Selv nekter Børven å skylde på manglende servering fra lagkameratene i form av innlegg og pasninger. Spissen mener han selv har mye å jobbe med, men det må vel kunne sies å være en dårlig skjult hemmelighet at Rosenborg ikke har evnet å sette ham opp i gode avslutningssituasjoner veldig ofte.
– Han er en klinisk avslutter, med begge bein og på hodet. Han gjør smarte bevegelser, men kommer litt ut av rytmen hvis han ikke spiller. Han trenger spilletid, rett og slett, mener Dag-Eilev Fagermo.
(Artikkelen fortsetter under):

Reagerer kraftig på RBKs Børven-bruk: – Noe av det dummeste vi har sett

Han startet mot Strømsgodset i Åge Hareides første seriekamp, og scoret. Mot Ventspils og nå sist mot Haugesund var det Dino Islamovic som ble foretrukket. Svensken har kvittert med fire scoringer på tre kamper og vist prov på veldig god form.
– Det kan godt hende det går bra, for det kommer kommer nye kamper ganske raskt. Men han må ha bra med spilletid og kontinuitet i spillet sitt for å prestere, sier den nåværende Vålerenga-treneren.
Flere klubber har vist interesse for Børven, og i juni bekreftet han at det var hold i opplysningene om at en av dem var tyrkiske Alanyaspor.
– Jeg vet at det er en klubb i Tyrkia og at Alanya er en kystby. Og sikkert varmt og fint der, uttalte han med et lunt smil den gangen.
I kveld står nettopp Alanyaspor på motsatt banehalvdel, og vil være i veien for Rosenborgs jakt på gruppespillet i Europa League på Lerkendal.

God Islamovic

Islamovic er ute med gule kort mot Aalesund til helgen, men trolig er det han som fortsetter som midtspiss i kveld. I hvert fall er han den det tyrkiske lagets ferske trener Çağdaş Atan trekker frem overfor Adresseavisen som mannen å se opp for.
– Det er tøff konkurranse. Torgeir er også en veldig bra spiss. Så det er hard konkurranse hver dag, og det gjelder bare å vise seg fra sin beste side hver eneste dag, sa Islamovic til Eurosport rett etter nok en scoring, denne gangen en helfrekk hælflikk i seieren over Haugesund, søndag.
Åge Hareide vurderte det slik overfor Eurosport:
– Dino gir oss tyngde og er et bra spillpunkt. Han er hard å spille mot i boks, og han er i boks hele tiden. Han er flink, scorer mål og det er viktig for en spiss.
Islamovic mener det har føltes bra for ham en god stund nå, og svarer svært diplomatisk om egen rolle.
– Jeg må spille mitt spill, vise meg fra min beste og gjør det jeg er bra på. Så får Åge velge det han mener er best.
Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
10 TIMER SIDEN