Det bekrefter Englands fotballforbund i en pressemelding. Riise får Rhian Wilkinson og Kay Cossington som assistenter.
– Jeg gleder meg veldig over muligheten jeg har fått til å jobbe med de engelske kvinnene. Dette er et stolt og ambisiøst lag som jeg ser fram til å jobbe med, og jeg er sikker på at jeg kan ha positiv innvirkning når jeg møter troppen i februar, sier Riise i pressemeldingen.
Sky Sports meldte tidligere tirsdag at den tidligere LSK-treneren kom til å bli ansatt som Nevilles erstatter på midlertidig basis. Riise hadde i utgangspunktet fått jobben som assistent for Neville, men fikk et opprykk da han ga seg, opplyser hun til Romerikes Blad.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
7 TIMER SIDEN
– Dette er en stor mulighet for meg. En kjempeutfordring og noe jeg ser veldig fram til, sier Riise.

OL?

Riise gikk av som hovedtrener for LSK Kvinner i desember etter flere suksessrike år. Hun gikk da over til en rolle som utviklingssjef i klubben. Mandag skrev BBC at hun var blant favorittene til å ta over Nevilles jobb på kort sikt.
Den nederlandske stjernetreneren Sarina Wiegman er allerede ansatt som England-sjef fra september i år, og hun leder dermed laget i EM på hjemmebane neste år.
Men det kan ligge et sommer-OL i Tokyo i potten for Riise. Det er sannsynlig at den påtroppende engelske landslagssjefen vil lede Storbritannias OL-lag.
– Mye er usikkert på grunn av korona, men planen er at vi skal ha en samling i februar. Jeg skal lede den, og kontrakten min varer til etter OL 31. august, sier hun til RB.

Gammel kjenning

Riise har fra før erfaring som U23-trener for Norge og som assistenttrener for Pia Sundhage da hun var USA-sjef. Som spiller ble hun både europamester (1993), verdensmester (1995) og olympisk mester (2000) med Norge. Hun var en av sin generasjons aller beste spillere.
– Jeg er ekstremt takknemlig for muligheten til å jobbe med en så talentfull gruppe spillere og trenere, og det er et privilegium å få jobbe med Hege Riise, som jeg allerede har jobbet tett med som spiller og trener, sier den nyansatte assistenten Wilkinson, som spilte i Norge med Team Strømmen fra 2005 til 2012.
Englands fotballforbund (FA) kunngjorde mandag at Neville gir seg som landslagssjef med umiddelbar virkning. Han ble samme dag presentert som hovedtrener i MLS-klubben Inter Miami, som eies av hans tidligere lagkamerat i Manchester United, David Beckham.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
8 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
8 TIMER SIDEN