Fredag kveld kom nyheten om at den nederlanske Æresdivisjonen avsluttes med ni serierunder igjen.
Håkon Evjen hadde mulighet til å vinne serien i sin første sesong med AZ, som også har Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø i stallen. Klubben lå á poeng med Ajax på toppen av tabellen før koronakrisen slo inn.

– Veldig kjipt

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
3 TIMER SIDEN
Eurosport snakket med den tidligere Bodø/Glimt-spilleren, som for øyeblikket befinner seg hjemme i Norge, like etter at nyheten kom ut.
– Hvordan har dette blir tatt imot av spillerne?
– Sånn som jeg ser det, så har mottakelsen generelt sett vært ganske positiv, situasjonen tatt i betraktning. Det er jo veldig alvorlig dette her. Så blir det spennende å se hva som skjer fremover.
– Hva tenker du om at muligheten til å bli seriemester nå glipper?
– Det er selvfølgelig veldig kjipt. Man spiller jo for å vinne troféer, så jeg skulle ønske vi fikk den sjansen. Det er surt, men jeg er likevel utrolig glad for at vi nå får muligheten til å spille i Champions League.

Planlagt oppstart 4. mai

For selv om det nå ikke vil bli kåret noen seriemester i Æresdivisjonen 2020, har Ajax og AZ blitt tilbudt plass i Champions League. I tillegg har det blitt bestemt at ingen lag rykker verken ned fra eller opp til øverste nivå i Nederland.
Evjen forteller om en hverdag som ble snudd på hodet omtrent på lik tid med her hjemme.
– Det verste er at man ikke tenkte så mye på det i starten. Vi trente og spilte kamper som normalt, men begynte å innse alvoret når ting ble avlyst og man plutselig fikk ferie. Man er jo der borte for å spille fotball, og når man plutselig ikke får mulighet til det så er det jo noe alvorlig som står bak. Jeg skjønte hvor seriøst det var når vi fikk utdelt egne treningsprogrammer til hjemmebruk.
– Hva er planen nå? Blir det en forlenget sommerferie?
– Vi har fått beskjed om at planen er å starte opp igjen 4. mai med treninger i mindre grupper. Noe mer enn det vet jeg ikke enda. Det blir spennende å se om det blir en utvidet ferie eller bare en lang pre-season.

Indre bane i karantene: Horneland om ny kontrakt, forholdet til fansen og Fagermos utspill

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
3 TIMER SIDEN