TRONDHEIM (Eurosport.no):
RBK – PSV 0-2
– Jeg synes vi gjør en ålreit kamp, men de er hakket vassere der det gjelder foran mål. Jeg synes vi er gode i spesielt førsteomgangen. Vi mangler det siste lille på de siste tredjedelen, sa Markus Henriksen etter RBKs 0-2-tap mot PSV.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
EN TIME SIDEN
– Det er alltid skuffende å tape fotballkamper og viktige kamper som denne var. Vi har fortsatt viktige kamper igjen i ligaen for å sikre oss europaspill neste år. Vi må kikke fremover. I fotballen handler det om å komme seg opp på hesten igjen og ikke deppe for lenge. Vi tar med oss de gode tingene fra denne kampen, så får vi jobbe videre, sa RBK-trener Åge Hareide.
RBK åpnet positivt i kveldens kamp, der et gruppespill i Europa League lå i potten. I løpet av åpningsminuttene framstod trønderne offensive og påskrudde i en 4-2-3-1-formasjon, med hjemvendte Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred som to dype midtbanespillere, med Kristoffer Zachariassen lå i en mer framskutt posisjon.
Like før ti minutter spilt kom Dino Islamovic til innlegg fra høyrekanten, i boksen fant han en godt plassert Samuel Adegbenro som forsøkte et skudd. Dessverre for trønderne ble skuddet blokkert. Noen minutter senere gikk Samuel Adebenro ned og holdt seg til ansiktet, da Pablo Rosario traff ham med en albue i en duell, som endte med gult kort til PSV-spilleren.
Se høydepunktene fra kampen her. Med tillatelse fra VG+. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene fra PSVs seier mot RBK

RBK reddet av stanga

Så kom det første virkelige skremmeskuddet fra PSV. Etter 18 minutter kunne det like gjerne stått 1-0 til gjestene, da kun stanga sto i veien og hindret Eran Zahavi fra å sende PSV i ledelsen etter et innlegg fra Ryan Thomas.
Men det hjalp ikke med en advarsel for RBK. Tre minutter senere fikk målheite Zahavi muligheten igjen, og denne gangen gjorde han ingen feil: Malen slo et innlegg fra venstre og inne i feltet ventet Zahavi, som stanget gjestene i føringen til 1-0.
RBK var godt med utover i omgangen, men de var ikke nær utligning før det nesten var pause.
Carlo Holse prøvde seg på et skudd som nærmest ble klarert på strek, Tore Reginiussen hev seg inn for å snappe opp ballen, men etter litt klabb og babb like ved mållinja gikk ballen til slutt ut til hjørnespark.
Dermed kunne PSV gå til pause med ledelse etter en forholdsvis jevn første omgang.
Se hva Hareide sa etter kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Dette sa Hareide etter PSV-tapet

Jaktet på scoring

Ingen endringer fra Åge Hareide ut i den andre omgangen, der RBK umiddelbart startet jakten på mål. Men dessverre for trønderne var det PSV som festet et ytterligere grep om avansement etter hvilen.
Etter 57 minutter lurte Malen seg mellom RBKs forsvarere og kom alene mot André Hansen til tross for at Hedenstad febrilsk vinket på offside. Hansen vartet imidlertid opp med en svært god redning og sørget for å holde liv i håpet for trønderne.
Men da PSV var frempå igjen noen minutter senere, var det lite RBK-keeperen kunne gjøre. Det startet med en stygg feil av Markus Henriksen som mistet ballen og ga bort en kontring, som til slutt havnet hos Cody Gakbo. PSV-spilleren banket ballen i mål bak en sjanseløs Hansen.
Da virket det litt håpløst for RBK, men med ti minutter igjen på klokka burde innbytter Erlend Dahl Reitan sørget for redusering.
Plutselig satt kombinasjonsspillet for RBK inne i PSVs boks: Zachariassen fant Ciljan, som fant Holse, som til slutt fikk lagt inn til en helt åpen Dahl Reitan som med en svært tung ryggsekk blåste ballen godt over mål.
RBK fortsatte å jage mål, men det ville seg ikke for trønderne som dermed stopper på tre strake Europa league-gruppespill. PSV vant fortjent.
Se hva Markus Henriksen sa etter tapet her:

– Det er skuffende

Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
18 TIMER SIDEN