Galatasaray trengte en seier i den russiske hovedstaden for å henge med i kampen om å få spille Champions League-fotball også etter nyttår, men håpet brast med lagets tredje tap på fem kamper. Porto og Schalke kunne feire plass i cupspillet før de gikk på banen i Portugal for å duellere om førsteplassen i gruppe D.
Det var ni kuldegrader da lagene gikk på banen i Moskva, og hjemmelaget mestret spill på en frossen bane best selv om gjestene fra Tyrkia hadde ballen mye. Galatasaray slet med å spille seg til store sjanser.
Første omgang så lenge ut til å ende uten mål, men i det 43. minutt prøvde Grzegorz Krychowiak seg på avslutning etter et innlegg fra Jefferson Farfán. Han traff ballen med kneet, og den endret retning på en uheldig Ryan Donk slik at Fernando Muslera i målet ble utmanøvrert. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med ledelse. Krychowiak ble først kreditert, men målet blir stående som et selvmål av Donk.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
18 MINUTTER SIDEN
Det var spilt ni minutter av annen omgang da Vladislav Ignatjev doblet ledelsen på pasning fra Fjodor Smolov. Han fikk to sjanser og satte ballen i mål.
Galatasaray hadde ballen masse, men greide ikke å få den i mål. Dermed kan også tredjeplassen som gir spill i europaligaen glippe.
Lokomotiv Moskva tok sine første poeng i gruppespillet og er bare ett bak Galatasaray før siste runde.
Da spiller Lokomotiv borte mot Schalke, Galatasaray hjemme mot Porto.
(©NTB)
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
33 MINUTTER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
2 TIMER SIDEN