– Jeg har spilt noen kamper for Norge tidligere, men føler ikke at jeg fikk vist hvem jeg er som spiller. I dag gjorde jeg det, sa han til TV 2 etter å ha storspilt på sentral midtbane i borteseieren mot Montenegro.
Norge manglet litt muskler på midten mot Tyrkia. Tirsdag ble Thorsby plassert der, i en rolle han ikke tidligere har hatt på landslaget, og han bidro med både duellkraft, gjennombruddsvilje, pasningsfot og lederegenskaper.
– Selvfølgelig var jeg skuffet over ikke å starte tidligere, men jeg er profesjonell og må bruke det som motivasjon. Det var deilig å gripe sjansen, sa han.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
Seks av spillerne i troppen fikk ikke spilletid, og et par kom ikke engang med i kamptroppen til noen av de tre kampene. Thorsby måtte vente lenge, men etter at 20 mann hadde vært i aksjon var det Sampdoria-spillerens tur, og tirsdag startet han.

Endelig seier

Thorsby debuterte mot Makedonia (0-2) i 2017. Han fikk sjansen igjen først i fjor høst, i nasjonsligaen mot Østerrike (1-2) og med et kort innhopp i EM-omspillet mot Serbia (1-2).
Det ble tap i hans fire første landskamper, Tyrkia-kampen inkludert, men i den femte bidro han til en svært viktig seier.
Norge ville med tap havnet seks poeng bak lederlaget i gruppa, men nå skiller bare ett poeng mellom Tyrkia (7), Nederland (6), Montenegro (6) og Norge (6). Det ligger an til en spennende høst, og Thorsby er med i kampen om midtbaneplass selv om Sander Berge vil være tilbake.

Kampene

Dette er Norges gjenstående kamper i VM-kvalifiseringen:
* 1/9: Nederland (h)
* 4/9: Latvia (b)
* 7/9: Gibraltar (h)
* 8/10: Tyrkia (b)
* 11/10: Montenegro (h)
* 13/11: Latvia (h)
* 16/11: Nederland (b).
Gruppevinneren er kvalifisert til VM neste år, toeren til omspill om VM-plass (må vinne semifinale og finale).
(©NTB)
Fotball
Skuffet og frustrert over egen klubb: – Skulle ønske de kunne ha solgt meg
7 TIMER SIDEN
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
10 TIMER SIDEN