Norge var i ferd med å avslutte landslagsåret med 0-0 borte mot Slovakia tirsdag, men et overtidsmål sørget for tap og en ny nedtur. Den første kampen på den avsluttede samlingen endte med 0-2-tap mot Makedonia. Norge endte landslagsåret 2017 med tre seirer, to uavgjort og fire tap.
– Vi er blandet fornøyd. Vi er selvsagt fornøyd med det vi har gjort hjemme. Vi har variert veldig i prestasjonene, fra å slå Nord-Irland, som er i playoff, til å få et skikkelig bunnapp mot Tyskland, der vi rett og slett ikke er med i det hele tatt. Det har svingt veldig av oss, sier Per Joar Hansen til NTB på vei hjem fra kampene i Øst-Europa.

«Attityd»

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
4 TIMER SIDEN
– Det som er positivt er at Lars (Lagerbäck), spesielt, som kommer inn helt ny og kan lite om spillerne har i løpet av året fått se mange spillere. Siden vi har mange ute til denne turen får han se enda flere, som i sum gjør at han har fått et bra bilde av de 35-40 spillerne som er på bruttolista. Han har et veldig bra bilde over de spillerne har vi disposisjon til 2018, forklarer Hansen.
Lagerbäck har snakket mye om «attityd». Norges landslagssjef og hans assistent er opptatt av at landslagsspillerne skal spille en større rolle på sine klubblaget for at Norge skal bli bedre.
– Det er viktig at de som er ute tar plass i sine klubblag, og er offensive. Her skal jeg ta frispark og corner, rett og slett utgjøre en forskjell. Det er holdning, eller «attityd». Der har vi ting å gå på i norsk fotball. Der må alle gjøre en jobb, være seg A-landslaget, eller hos barn og ungdom. Det handler om å skape engasjement i hver enkelt spillere, sier 52-åringen.

Skandinavisk trio i VM

– Vi må få fram flere enere som tar plass i sine lag i Europa, og som ikke bare blir en del av laget, men en viktig spiller. En høystatus spiller. Vi vil og ha flere ledere, som Sveriges Granqvist (Andreas) som er kaptein i Krasnodar. Det vil gjøre landslaget bedre, sier Hansen.
Sverige, Danmark og Island skal spille fotball-VM i Russland, mens Norge og Finland skal se mesterskapet hjemmefra. Hansen vil ikke legge seg ned og kun være misunnelig på sine naboer.
– Vi må bruke det som inspirasjon. Vi må gratulere Sverige og Danmark, og ikke minst Island. Det er fantastisk å komme til VM under de forutsetningene. Det går an fortsatt. Vi må komme tilbake og bruke det som inspirasjon. Vi må heve oss individuelt og som kollektiv. Tar alle steg kan vi begynne på et høyere nivå når 2018 kommer, avslutter assistenttreneren.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
4 TIMER SIDEN