Den nederlandske storklubben hadde et godt grep om finaleplassen. Hovedstadsklubben ledet 3-0 sammenlagt til pause, men tre mål fra Lucas Moura etter sideskiftet gjorde at Tottenham avanserte til finalen på bortemålsregelen. Den avgjørende scoringen kom fem minutter på overtid.
At finaledrømmen brast, gikk naturligvis tungt inn på Ajax. Trener Erik ten Hag slet med å finne ord.
Eliteserien
Henter tilbake poengplukker fra OBOS-ligaen: – Alltid hatt et mål om å komme hjem
7 MINUTTER SIDEN
– Vi har nesten der. Utrolig surt og irriterende. Det er dyp skuffelse. Det er et mareritt. Drømmen vår er knust. Gutta fortjente å vinne. Et utrolig irriterende øyeblikk ødela, sier ten Hag til klubbens nettsted.
Kontrasten var likevel stor til en augustkveld på Lerkendal i 2017. Da ble Ajax slått ut av Europa Leauge-kvalifiseringen av Rosenborg. I årets Champions League har nederlenderne slått ut både Real Madrid og Juventus før det sa slutt mot Tottenham onsdag kveld.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
– Jeg tror alle har nytt det vi har gjort i Champions League denne sesongen. Det var et eventyr. Dessverre var det et eventyr med en dårlig slutt. Det er skuffende at vi taper i sluttsekundene, sier Frenkie de Jong.
Ajax' unggutter har lenge vært høyaktuelle for større klubber, og mesterligaeventyret har bare økt interessen for spillerne. Barcelona har allerede sikret seg de Jong (21) for 75 millioner euro fra sommeren av. Kaptein Matthijs de Ligt (19) linkes kraftig til samme klubb og Bayern München.
Ajax har vunnet Champions League fire ganger. Den forrige triumfen kom i 1995.
Tottenham møter Liverpool i finalen, som spilles i Madrid 1. juni.
(©NTB)
Sett denne?
VM
Stjernespilleren gir seg på landslaget
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Var på prøvespill hos tidenes VM-toppscorer: – Mulighet jeg ikke kan si nei til
3 TIMER SIDEN