Tyskerne vant 5-4 sammenlagt og sikret et billett til neste runde på en kveld der Haaland stjal de fleste overskriftene.
Ikke bare passerte han Ole Gunnar Solskjær som tidenes mestscorende norske herrespiller i den gjeveste europacupen. 20-åringen fra Bryne satte også fire rekorder i mesterligaen i sitt målshow onsdag kveld:
* Haaland er den raskeste til å score 20 mål i mesterligaen. Det klarte han på 14 kamper. Den tidligere rekorden hadde Harry Kane med 24 kamper.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
EN TIME SIDEN
* Haaland er den yngste spilleren som når 20 Champions League-scoringer med sine 20 år og 231 dager. Tidligere tilhørte bestenoteringen Kylian Mbappé, som var 21 år og 355 dager da han rundet 20 mål.
* Haaland er den yngste spilleren som scorer i seks kamper på rad i mesterligaen.
* Haaland er den første noensinne som scorer minst to mål i fire kamper på rad.

Avgjørende

Selv om han har langt igjen til målmaskiner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, er det ingen tvil om at Haaland har fått en pangstart på sin mesterligakarriere.
Han scoret også et meget viktig mål da han gjorde 1-0 mot spillets gang og i stor grad drepte Sevillas sjanse for å kunne ta seg videre. 34 minutter var spilt da han på klassisk Haaland-vis bredsidet ballen i mål på pasning fra Marco Reus.
Før det var det de spanske gjestene som hadde vært friskest og best. Sevilla startet kampen aggressivt og kom særlig til mange sjanser fra innlegg. Dortmund hadde nok med å holde unna.
Så dummet Sevilla seg ut da de forsøkte å spille seg ut bakfra. Dortmund brøt høyt og ekspederte ballen kjapt fram til Reus. Han spilte ballen 45 grader ut til Haaland, som var på rett sted til rett tid.

VAR-drama

Haaland var på farten igjen like etter pause, men det skulle ta noen minutter før han omsider kunne bokføre sin 2-0-scoring. Den kom etter to forsøk fra straffemerket og en bisarr samling VAR-avgjørelser.
Først satte nordmannen ballen i mål på kunstnerisk vis etter å ha spilt vegg med Thorgan Hazard. Dommer Cüneyt Cakir ble imidlertid beordret bort til VAR-skjermen for å se på situasjonen. Han valgte å annullere målet og i stedet dømme straffespark for en forseelse i angrepet før scoringen.
Fra ellevemeteren banket Haaland til lavt mot det høyre hjørnet, men keeper Yassine Bounou reddet både straffesparket og returen fra nordmannen.
Minuttet senere var Cakir framme ved skjermen igjen, og han vurderte det slik at Sevilla-keeperen hadde forlatt målstreken for tidlig. Haaland fikk en ny sjanse, satte ballen samme sted, og denne gangen var ikke keeperen raskt nok nede i hjørnet til å stoppe skuddet, selv om han berørte ballen med fingertuppene.

Heftig

Sevilla lot seg ikke vippe av pinnen av to scoringer, og laget skapte flere sjanser i minuttene som fulgte. Men først etter halvspilt annen omgang ble det mål.
Emre Can la Luuk de Jong i bakken i eget felt på klønete vis, og dommer Cakir blåste for straffe. Den hamret Youssef En-Nesyri i mål via tverrliggeren, og et ørlite Sevilla-håp var tent.
Dortmund hadde også mer på lager i den intense kampen, og Jude Bellingham var nær det store etter 80 minutter. Hans brassespark gikk stang-ut.
En ny, stor Dortmund-sjanse kom fire minutter senere. Keeper Bounou var meget god da han stupte ned og avverget skuddforsøket fra Mahmoud Dahoud.
På tampen ble det meget dramatisk. Sevilla utlignet til 2-2 med en knallheading fra En-Nesyri fem minutter på overtid, og minuttet senere sto gjestenes spillere i kø for å hamre inn 3-2. Men Dortmund-keeper Marwin Hinz stoppet Sevilla-forsøkene, og dermed blir det kvartfinale på Haaland og lagkameratene.
(©NTB)
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
13 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
13 TIMER SIDEN