• Tre dager etter møtet med KuPS i Champions League, tar Molde i mot Odd på Aker stadion. Den kampen ser du lørdag fra klokken 15:00 på Eurosport Norge, Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her.
En aprilkveld i 1998 ble Aker stadion offisielt innviet med brask og bram av daværende statsminister Kjell Magne Bondevik. Like etter innvielsen leverte Molde en festforestilling på sin nye hjemmearena, og sendte Lillestrøm hjem med fire mål i sekken.
Molde-trener Erik Brakstad kunne smile foran de 13 010 tilskuerne, mens en annen trenerskikkelse måtte seg slått på hjemmelagets ferske storstue. Onsdag skal Arne Erlandsen få en ny revansje mot Molde på Aker stadion – denne gangen i Champions League-kvalifisering som KuPS-trener.
Eliteserien
Se sammendraget: Sandefjord ga KBK ny kilevink
3 MINUTTER SIDEN

– Molde er selvfølgelig favoritter

Onsdag barker nemlig tredjeplassen i Finland og andreplassen i Norge sammen i «Rosenes by», når det blåkledde hjemmelaget tar i mot Kuopion Palloseura (KuPS) i den første kvalifiseringsrunden i den mest prestisjefulle internasjonale turneringen i verden.
Den tidligere Lillestrøm-treneren legger ikke skjul på at nivået i Eliteserien er et lite knepp opp, om en sammenligner med det blåhvite nabolandet øst.
– I Norge tenker vi at den finske ligaen er litt svakere enn Eliteserien, og Molde er selvfølgelig favoritter på den måten. Jeg tror norsk fotball generelt er litt bedre, men forskjellen er ikke så stor som tidligere, sier Erlandsen til Romsdals Budstikke på tirsdagens pressekonferanse.
I tillegg til et gjensyn med treneren som slo ut Molde fra cupen med Lillestrøm i 2017, etter 3-0-seier på Aker stadion i semifinalen, skal hjemmelaget også få bryne seg på andre KuPS-spillere med Eliteserie-erfaring. Både Mats Haakenstad (Sandefjord og Lillestrøm), Nana Boateng (Strømsgodset), Usman Sale (Viking) og Aniekpeno Udoh (Viking) spiller for det finske laget.

Forberedt

Arne Erlandsen har møtt Molde en rekke ganger på Aker stadion siden det skuffende 4-0 tapet i 1998. Hovedtreneren har oppskriften klar før onsdagens møte med Molde.
– Vi må forsvare oss godt og holde Molde ute av boksen vår, vi må være sterke i egen boks. Så må vi klare å holde på ballen når vi vinner den, ikke bare tenke på kontringer og dødballer. Vi må unngå å løpe etter ballen hele kvelden for da vil vi aldri klare å stå opp mot Molde, forklarer treneren videre.
Sommeren 2018 ble Erlandsen diagnostisert med kreft, men etter både strålebehandling og cellegift ble mannen fra Kløfta friskmeldt i februar 2019. Oktober samme år gjorde Erlandsen comeback i trenerstolen, da han signerte for finske KuPS.
Eurosport.no har prøvd å komme i kontakt med Arne Erlandsen de siste dagene, men har ikke lyktes.

Nå kommer Molde-trenerens store test: – Alle kan trene i medgang

Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
10 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Se sammendraget: Tromsø stoppet Bohinens og Sarpsborg 08s fine rekke
13 MINUTTER SIDEN