Inters Christian Eriksen og Milans Zlatan Ibrahimovic er to av Serie As aller største stjerner. Søndag kveld møtes dansken og svensken i duell når Milano-derbyet barker løs på Stadio Giuseppe Meazza, bedre kjent som San Siro.
Ibrahimovic har spilt Milano-derbyet både i blåsvart og rødsvart. Hans første «Derby della Madonnina» var som Inter-spiller for 13 år siden. I siste derby i 2012, da som Milan-spiller, scoret han to mål i 2-4-tapet for byrivalen.
– Han er mer vant til disse kampene. Jeg har akkurat startet, sier Eriksen om derby-veteran Ibrahimovic, ifølge AFP.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
5 TIMER SIDEN

Andre og tredje hylle

De siste årene har de italienske klubbene slitt med å hente de aller beste spillerne.
– De har måttet hente fra andre eller tredje hylle. Unntaket er Cristiano Ronaldo, sier den danske idéhistorikeren og forfatteren Asker Hedegaard Boye til Ritzau.
Han har blant annet skrevet om italiensk fotball i sin bok «Spillets forvandling», som handler om europeisk fotball i 30 år.
Nå ser det imidlertid lysere ut for den italienske ligaen, som er på vei opp og fram igjen etter å ha vært verdens sterkeste liga på 80- og 90-tallet.
– Det er veldig sjeldent at en verdensklassespiller i sin beste alder går til italiensk fotball. Så kan man diskutere om Eriksen er verdensklasse, men man får en spiller som har vært en profil i Premier League i seks sesonger. Det er et signal om at ligaen er på vei oppover, sier Boye.
– De siste par årene har vi sett at enkelte av de store profilene gjerne vil spille i Italia, og kvaliteten på ligaen har steget, fortsetter han.
Saken fortsetter under:

Billettene rives vekk to måneder før seriestart: – Helt sjukt

Profiler fra Premier League

Sammen med Inters signering av Eriksen har Zlatan Ibrahimovics Milan-retur bidratt til å friske opp fotballen i Milano. Siden i fjor sommer har Inter også hentet profiler som Romelu Lukaku, Alexis Sánches, Ashley Young og Victor Moses – alle fra Premier League.
Ibrahimovic har bidratt til Milans gode form den siste tiden, men måtte stå over forrige seriekamp på grunn av influensa. Uten 38-åringen klarte de rødsvarte bare 1-1 hjemme mot Hellas Verona.
– Han hever konsentrasjonsnivået i gruppen. Han er en krevende perfeksjonist som vil at alle andre skal være som han. Det vet jeg av egen erfaring, sier Ibrahimovic' tidligere lagkamerat Andrea Pirlo til La Gazzetta dello Sport, ifølge TT.
Milan ligger hele 19 poeng bak Inter, som innehar 2.-plassen i ligaen. Opp til Champions League-plalss er det sju poeng for Ibrahimovic og co.
(©NTB)
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
6 TIMER SIDEN