Seieren betyr at England, som i 1996, skal spille EM-semifinale på Wembley. Der røk engelskmennene ut mot Tyskland etter at nåværende England-trener Gareth Southgate bommet i straffesparkkonkurransen.
Til kampen mot Ukraina var Mason Mount tilbake i startoppstillingen. Det samme var den ferske Manchester United-spilleren Jadon Sancho. Det har vært mange rop etter han i sosiale medier i løpet av turneringen.
Harry Kane kickstartet kvartfinalen i Roma med en tidlig scoring. Raheem Sterling sendte Kane gjennom med en smart pasning etter kun fire minutter. Kane fikk kastet seg ned og tuppet ballen forbi Ukraina-keeper George Buschan. Det var hans andre scoring på like mange kamper.
UEFA Europa League
Jens Petter Hauge første norske vinner av Europa League
5 MINUTTER SIDEN
Like etter pause skulle det vise seg at England skulle satse på tidlige scoringer i lørdagens kamp. Et frispark fra Luke Shaw fant United-kamerat Harry Maguire fikk stå faretruende alene i feltet.
Den høyreiste stopperen gjorde ingen feil og sendte ballen ned i hjørnet, utakbart for Buschan.
Få minutter senere skulle Shaw igjen være servitør. Et innlegg fra kanten fant Kane, som enkelt kunne sette inn 3-0 med hodet, og langt på vei sikre England semifinale.

Første landslagsmål

Etter en drøy time dukket Jordan Henderson opp i feltet for England. Liverpool-kapteinen rev seg fri og kunne gå uforstyrret opp å heade inn sitt første landslagsmål.
Målet kom i 31-åringens 62. kamp for landslaget. Han hadde vært på banen i fem minutter da målet hans kom.
I kampen mot Ukraina holdt forsvaret til England tett. Ukraina kom på noen små farligheter, men fikk aldri produsert de største mulighetene til å sette Jordan Pickford på prøve.
Nullen bakover betyr at England har holdt nullen fem ganger på fem kamper i årets mesterskap, og sju ganger på de siste ni forsøkene i kvalifiserings- og mesterskapssammenheng.

Jakter tittelen

Nå jakter engelskmennene på sin første tittel i et mesterskap siden VM i 1966. Dermed kan 55 års ventetid snart være over.
Seieren mot Ukraina var Englands 88. seier på 144 kamper i EM-sammenheng.
På veien mot en eventuell tittel skal de hvite møte Danmark, som slo England 1-0 på nettopp Wembley i Nations League i fjor høst.
Der ble Christian Eriksen matchvinner på straffespark, men han blir som kjent ikke å se i semifinalen grunnet hjertestansen han fikk i første kamp i årets EM.
(©NTB)
Fotball
Debutant (17) scoret etter 15 sekunder da Brann gikk videre i cupen
4 TIMER SIDEN
Fotball
Erik Botheim har brutt kontrakten med Krasnodar
13 TIMER SIDEN