Dansk fotball er inne i noen konfliktfylte dager. Tidligere i uken ble det klart at kvinnelandslagets privatlandskamp mot Nederland ble avlyst på grunn av de pågående uenighetene mellom fotballkvinnene og fotballforbundet DBU (Dansk Boldspil-Union).
Et av hovedproblemene er at Danmarks kvinnelandslag, og også U21-gutta, i øyeblikket står uten landslagsavtale. Blant annet er EM-sølvvinnerne ikke enige med DBU om økonomiske vilkår for fremtiden. Dette innebærer punkter som honorar per landskamp og stipend. Partene har forhandlet siden 5. september.
Situasjonen fikk blant annet Ekstra Bladets sportsredaktør til å spørre om «hva faen de holdt på med».
Eliteserien
Tar for seg den omdiskuterte straffesituasjonen: – Blir ord mot ord
12 MINUTTER SIDEN

Liten, men stor endring

Kvinnelandslaget har hatt møter med spillerforeningen for å forhandle frem en avtale med DBU, og TV 2 DK tror den pågående debatten har fremskyndet en navneendring hos herrene.
Torsdag ettermiddag byttet nemlig Facebook-gruppen «Landsholdet» navn til «Herrelandslaget». Det fremstår kanskje som en liten endring, men målet er at det skal bidra til en holdningsendring i det som er turbulente tider for det danske kvinnelandslaget.
Dermed er den klare oppfordringen at Hareide og co. fremover skal omtales som «herrelandslaget», og ikke bare «landslaget».

Stilte krav om navnebytte

Navnendringen er en følge av hva DBUs kvinnekommisjon anbefalte tidligere i sommer. Kommisjonen ble opprettet i 2016 og jobber for å få flere jenter og kvinner innen i fotballen. Den første anbefalingen de kom med var at det skal snakkes om begge kjønn.
– Dansk fotball består ikke av landslaget og kvinnelandslaget, skriver de på DBUs hjemmeside.
DBUs kommunikasjonssjef Jakob Høyer opplyser til dansk TV 2 at navneendringen har vært planlagt i flere uker.
– Det har også vært et ønske fra spillerne, som har snakket om det i lengre tid, sier han.
Planen er at kvinnelandslaget skal til Ungarn søndag morgen i forbindelse med VM-kvalifiseringskamp, men dette avhenger av at partene kommer til enighet før den tid. Hvis ikke er danskenes midlertidige trener, Søren Randa-Boldt, nødt til å ta med ungdomsspillere til kampen.
Eliteserien
Skjelbred doblet med kanonkule: – Han liker ikke å være på gamlehjem
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Slakter egen poengfangst:– Det er helt forferdelig dårlig
EN TIME SIDEN