Norges Fotballforbund har lyttet til klubbene og flytter på datoene for sommerens overgangsmarked. I år kan man hente spillere mellom 1. og 31. august.
Det viser et rundskriv NFF har sendt ut til klubbene, skriver Sportshjørnet.
«Etter ønske fra de involverte klubber (NTF) flyttes nå vinduet tilbake til august – noe som vil medføre at lukking av det norske overgangsvinduet på sommeren nå igjen samsvarer med de fleste andre europeiske land», står det i brevet.
Eliteserien
Lar seg ikke skremme av Glimt: – Vi er bedre enn andrelaget til Roma vi også
EN TIME SIDEN
De siste årene har det norske sommervindu åpnet i midten av juli og stengt halvveis ut i august.
– Det har vært et ønske fra klubbene om å kunne hente spillere noe senere enn før, blant annet fordi overgangsvinduene ellers i Europa har stengt senere enn vårt, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Sportshjørnet.
Tidligere har både Ole Gunnar Solskjær og sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, ønsket endringer.
– Overgangsfristen er veldig utfordrende. De neste ukene kan det dukke opp bud på spillere som er økonomisk uimotståelig. Da blir det slik at man ikke får mulighet til å erstatte de spillerne som går, sa Solskjær til Eurosport.no i sommer.
– Vi må, som i resten av Europa, kunne ha vårt lengste overgangsvindu midt på sommeren vi også. Dersom det skulle skje noe med en av våre spillere nå, så er det selvsagt ikke gunstig, sa Berntsen til Eurosport.no.
(©NTB/Eurosport.no)
UEFA Europa Conference League
Mourinho om Bodø-turen: – Et følelsesmessig arr
EN TIME SIDEN
Fotball
Kan være ute resten av året: – En omfattende skade
2 TIMER SIDEN