For da nederlandske Vitesse først la inn bud, avviste FK Haugesund. Så kom et nytt bud. Også det ble avvist.
– Jeg var sikker på at det ikke skulle gå. At det var «finished» tidligere i januar, sier han til Eurosport.no.
– Hodet mitt var fullt innstilt på overgang nå. Så hadde jeg egentlig gitt opp. Det var deilig at det løste seg og at jeg kunne signere.
OBOS-ligaen
Utlikner med brassespark: – Kattemykt
8 MINUTTER SIDEN
For Vitesse kom tilbake både en tredje og fjerde gang med et forbedret bud, etter at de virket å ha trukket seg fra forhandlingene. På forsøk nummer fem var avtalen god nok for Haugesund. Eurosport har tidligere skrevet om det som skal være en overgangssum på omlag 7 millioner kroner.
Det er på ingen måte slik at han mistrivdes i FKH. Men ambisjonene til sørlendingen har alltid vært store.
– Jeg satte meg et mål om å komme ut igjen da jeg dro til Haugesund. Det har blitt fire stabile år i klubben, der jeg har utviklet meg mye.
– Jeg har fått spille mye Europa, så da har jeg fått bekreftelse på at jeg kan spille på europeisk nivå. Mentalt har jeg blitt mye bedre enn da jeg var 18.
Les også: externalGår fra OBOS til Allsvenskanhttps://www.eurosport.no/fotball/obos-ligaen/2019/fra-obos-ligaen-til-allsvenskan_sto7631734/story.shtmlNone

Forsøk nummer to

Da han var 18 var nemlig realiteten utenlandsopphold i Huddersfield i Championship. Det ble aldri slik 24-åringen hadde tenkt seg. Erfaringene og opplevelsene fra den tiden har gjort han innbitt på å lykkes igjen.
– Det var nok mer kynisk i England. Det gikk jo aldri som jeg håpet på, men det var en fin erfaring å ta med seg. Det var tunge tider der som styrket meg mentalt. Det gjør at jeg vil vise folk at jeg har noe å gjøre i fotballen.
– I Norge er man snille og greie, stort sett. Kommer man til England gjør folk at for spilletid. Det er et mentalt spill. Jeg opplevde ting der som var ganske ekstremt i forhold til det jeg var vant til fra før.
For en 18-åring fra Sørlandet ble det en tankevekker.
– Det gikk på hvordan man behandlet folk. Det er ikke sånn at man blir venner med lagkamerater. Man finner kanskje én kompis også er resten konkurranse. Det er sånn det er der ute.
Når Eurosport.no prater med Tronstad, sitter han i bilen midt mellom Kristiansand og Haugesund for å pakke de siste tingene. Avreise til Nederland er mandag. Treningene med laget begynner onsdag, så er han spilleklar for de neste kampene.
At nettopp en nederlandsk klubb skulle vise interesse, passet helt ypperlig.
– Hele tiden har Nederland og Belgia vært plasser jeg har tenkt på som naturlige. Spillestil og måten lagene spiller på passer meg veldig bra, forteller han.
Les også: Kaller Brynhildsen-uenighet «storm i et vannglass»

Potensiell landslagskandidat

Prestasjonene i Eliteserien har vært stabilt gode de siste årene. Når han i tillegg får muligheten i Eredivisie, er spørsmål om landslagsspill en naturlig konsekvens.
– Jeg har jo ambisjoner om landslagsuttak. Det hadde jeg aldri sagt nei til.
– Det er først de siste to årene folk har lagt merke til meg. I den dype midtbanerollen har jeg kommet litt mer til rette. Da har jeg fått ut mer av det jeg har inne.
Han forteller at det ikke har vært noe kontakt mellom han og landslagsledelsen. Men skulle han ta nye steg i Nederland, bør kanskje telefonen komme.
– Spiller jeg hver uke i Vitesse og presterer, bør det være muligheter. Jeg tror det er lettere for meg nå å faktisk komme dit. Klarer jeg det neste steget til fast spill i Nederland, bør jeg være i diskusjonen. Men akkurat nå er det ikke min jobb å diskutere det.
Fikk du med deg Martin Ødegaards hilsen til Tronstad?

Sjekk Martin Ødegaards hilsen til Nederland-klare Tronstad

OBOS-ligaen
Gledesscener i studio: Tvangsklemming og fjerning av plexiglass
17 MINUTTER SIDEN
Fotball
Frustrert etter annullering
EN TIME SIDEN