Haavi måtte hjelpes av banen med smerter i kneet under torsdagens trening i Cannes. Nærmere undersøkelser viste et avrevet fremre korsbånd i det høyre kneet, opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding.
LSK-spilleren sendes hjem til Oslo for å få best mulig oppfølging på Idrettens Helsesenter.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
5 TIMER SIDEN
– Jeg er veldig skuffet og lei meg. Det er utrolig tungt å skulle forlate den gjengen som er her nede, men jeg ønsker jentene masse lykke til videre i mesterskapet. Jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake og oppleve lignende mesterskap i framtiden. Det gir meg stor motivasjon å se alt engasjementet som har vært rundt denne turneringen, sier Haavi.
Hun fikk bare et meget kort innhopp i første VM-kamp mot Nigeria. Mot Frankrike var hun ubenyttet reserve. Landslagssjef Martin Sjögren sier likevel at det er svært trist at Haavi må reise hjem.
– Jeg er veldig lei meg på Emilies vegne og har stor sympati med henne. Emilie har vært en veldig viktig bidragsyter i gruppa, og med sin vinnermentalitet og mesterskapserfaring har hun vært en som har gått foran på treningsfeltet og pushet de andre jentene. Det er noe vi selvsagt vil savne. Jeg vil ønske henne god bedring, og jeg er sikker på at vi vil se Emilie tilbake på dette laget i fremtiden, sier Sjögren.
Haavi ble skadd i spill seks mot seks på torsdagens trening. 26-åringen ble liggende nede i flere minutter. Lokale førstehjelpere kom med en båre, men Haavi ble i stedet støttet av banen for å få behandling i garderoben. Hun var tydelig lei seg da hun lå nede og fikk en ispose på det høyre kneet.
Norge spiller sin tredje og siste gruppespillkamp i VM mot Sør-Korea mandag.
(©NTB)
Fotball
Var på prøvespill hos Chelsea – nå jakter unggutten spilletid på øverste nivå
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Flo henter landslagsspiller til Sogndal
7 TIMER SIDEN