Kantspilleren er en del av Norges tropp til U20-VM som ble presentert av landslagssjef Pål Arne «Paco» Johansen tirsdag. I mai og juni skal han dermed spille med flagget på brystet i mesterskapet som spilles i Polen.
– Det betyr enormt mye. Jeg er stolt over å kunne spille med flagget på brystet, spesielt i et så stort og viktig mesterskap, sier Markovic til Eurosport.no.
VM
Revolusjonerende VM-ball vekker oppsikt
4 TIMER SIDEN
Før den tid har han et seriemesterskap å kjempe om. Før forrige sesong, mens han var Molde-spiller, fikk Markovic valget mellom å gå på utlån til OBOS-ligaen eller en overgang til den bosniske toppklubben Zrinjski Mostar. Valget falt på sistnevnte.

Jevn tittelkamp

Med fire kamper igjen av 2019-sesongen ligger klubben på skuddhold til å bli seriemester, fire poeng bak Sarajevo på topp.
– Det er noen poeng opp, men vi kommer til å krige og kjempe helt inn. For vår del handler det om å vinne de siste kampene, men så er vi avhengige av at Sarajevo glipper også, sier han.
Lyngdølen har etter hvert spilt seg inn på laget, og forteller om et lærerikt år i Bosnia. Det var ikke helt uten betenkning at han tok valget om å pakke flyttelasset og reise fra Norge for et drøyt år siden.
– Det var et vanskelig valg å gå hit. I ung alder er det aldri lett å flytte til et annet land, men jeg hadde vært her noen ganger og trent med laget på forhånd. Sånn sett visste jeg litt om hva jeg gikk til, sier han, som har familie fra Bosnia og kan språket.
Han mener nivået på den bosniske toppserien ligger et sted midt mellom Eliteserien og OBOS-ligaen.
– Fotballen er ganske teknisk her, og det spilles på naturgress. Jeg mener jeg har tatt steg, lært mye og fått bra med erfaring dette året. Jeg hadde nok godt av å utfordre meg selv på denne måten, sier den VM-uttatte spilleren.
19-åringen har lenge blitt sett på som et stort talent, og vært en del av aldersbestemte landslag fra G15 til han fikk debuten på U21-landslaget i fjor. Sommeren 2018 var han en viktig del av U19-laget som kvalifiserte seg til VM i Polen. Markovic spilte i Molde mellom 2015-2018, uten å få tillit på A-laget.
Se intervju med landslagstreneren her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Åpner for Norge-retur

Han har et bevisst forhold til mylderet av talentspeidere og agenter som kommer til å være på plass i Polen for å følge U20-VM.
– Selvsagt tenker man litt på det, og man vil jo at folk skal legge merke til en. Kanskje kan det dukke opp noe interesse, men det er bare en bonus i så fall. Fokus ligger på å bidra for laget, gjerne med målpoeng, og ta mesterskapet kamp for kamp, sier Markovic.
Unggutten har et ønske om å finne seg en ny klubb etter sommerens VM-sluttspill.
– Jeg har lyst til å prøve noe nytt igjen. Vi får se hva det blir etter VM, som jo er et bra sted å vise seg fram. Det er opp til meg, men nå ligger fokus på serieinnspurten her, også VM etterpå, sier han, som har ytret dette overfor klubben sin.
For han har lekt med tanken om å komme tilbake til Norge etter mesterskapet.
– Nivået i Eliteserien er bra, og dersom muligheten hadde bydd seg for meg i Norge så hadde det vært bare positivt i så fall. Kanskje er det smarteste for meg å komme tilbake til Norge nå. Jeg må nesten vente til etter VM før jeg bestemmer meg, sier kantspilleren, og understreker at han ønsker seg til en ny klubb etter mesterskapet.
Derfor følger «Paco» den bosniske tittelkampen spesielt tett. Artikkelen fortsetter under videoen.

Får besøk av sjefen

Til helgen får han besøk av landslagssjef Pål Arne «Paco» Johansen i Bosnia. Landslagstreneren skal se kampen mot Radnik, og se på forholdene i ungguttens fotballhverdag.
– Jeg reiser til Mostar for å følge opp Eman, slik jeg har gjort med de andre spillerne vi har i utlandet, sier «Paco» til Eurosport.no. Han er enig i spillerens vurdering med at den bosniske ligaen er et nivå under Eliteserien.
– Men Eman spiller i én av to toppklubber og kjemper om seriemesterskapet nå. Det er en spennende erfaring for ham å få med seg, sier landslagstreneren.
Spilleren selv gleder seg til å få «Paco» over på visitt.
– Det er fint at han kommer over en stund. Han skal se en kamp her, så får vi tatt en god prat, sier Markovic.
Han gleder seg stort til det han beskriver som sin karrieres desiderte høydepunkt til nå – U20-VM i Polen.
– Dette kommer til å bli mitt store høydepunkt. Å få spille VM er enormt stort, og jeg gleder meg veldig, sier Eman Markovic.
Se den nyeste utgaven av Indre bane her!
VM
FIFA ser på mulig homohets fra mexicanske VM-tilskuere
6 TIMER SIDEN
Fotball
Mauricio Pochettino om Messis framtid på Argentina: – Han gjør som han vil
8 TIMER SIDEN