Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår en stor fremtid for landslaget: – Det kommer mange fine opplevelser i årene som kommer

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 17/11/2019 klokken 15:57 GMT+1

Landslagsspillerne har stor tro på at det landslaget vi ser nå kommer til å ta store steg den neste tiden.

Tore Reginiussen Norge

Foto: Eurosport

Lars Lagerbäck har virkelig fått sving på det norske landslaget, og etter at han tok over i 2017 har spillet og resultatene kommet nærmere å samle landet rundt Norge.
Statistikken er klar under svenskens ledelse: 28 kamper. 14 seiere, 8 uavgjort og 6 tap har det blitt.
I tillegg har han bygget opp Ullevaal Stadion til et fort igjen. Ikke én gang har de tapt på hjemmebane siden han startet rekka med uavgjort mot Tsjekkia.
Svensken har foreløpig ikke bestemt seg for om han skal fortsette som norsk landslagssjef etter EM i 2020, men uansett hvilken trener det blir, føler spillerne seg trygge på at utviklingen kommer til å fortsette.
– Det er veldig mange unge og spennende spillere som allerede har vist seg frem på den største scenen. Så det ser veldig bra ut og jeg tror også det blir bedre fremover, sier Alexander Sørloth til Eurosport etter å ha scoret to mål mot Færøyene.
Her forklarer Lagerbäck om hva han er fornøyd med i laget og hvordan han ser på sin egen fremtid:
Det norske laget har også fått spillere som preger store ligaer ute i Europa i det siste. Felles for veldig mange av dem er at de er unge spillere med mesteparten av karrieren foran seg. Det får dem til å se lyst på fremtiden til det norske landslaget.
– Det blir spennende fremover. Ingen tvil, sier Iver Fossum.
En som har vært med litt lenger er Tore Reginiussen. Også han mener den generasjonen som er på laget nå kan ta Norge til et nytt nivå.
– Det er et fantastisk spennende lag. Det er klart at jeg selv er i en avsluttende fase, men det er mange unge spillere som kommer opp, som allerede leverer på et utrolig høyt nivå, sier veteranen.
33-åringen forklarer også hva han ser i den unge gjengen, som kan få slutt på mesterskapstørken. Norge har ikke vært i et internasjonalt mesterskap siden EM i 2000.
– Det er masse ferdigheter, masse trøkk og tempo, og ikke minst lyst til å bli bedre. Jeg tror det kommer mange fine opplevelser med denne gjengen i årene som kommer, forteller han.
Gjennom EM-kvalifiseringen er håpet allerede ute for Norge. De møter med all sannsynlighet Serbia i Nations League etter nyttår, og det er der de har sjansen til å komme seg inn i Europamesterskapet.
Lagerbäck og landslagsassistent, Per Joar Hansen, har fortalt Eurosport at de allerede har flyttet fokuset og begynt forberedelsene til den kampen. Men først skal de spille mot Malta på mandag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame