Lagerbäcks solide hjemmestatistikk fortsetter – utklasset Færøyene

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 15/11/2019 klokken 19:57 GMT+1

Det ble egentlig aldri spennende på Ullevaal. Allerede før det var spilt ti minutter hadde Norge langt på vei avgjort kampen mot Færøyene.

Tore Reginiussen Norge

Norge - Færøyene 4-0
Lars Lagerbäck har ledet Norge i 14 hjemmekamper, og ikke en eneste gang har det blitt tap.
Likevel var det paradoksalt nok på Ullevaal at EM-toget trolig gikk om man ser på kvalifiseringen. Nations League er nok Norges mulighet til å nå EM, for etter to sene uavgjort mot Sverige og Romania, hadde de ikke mye å spille for hjemme mot Færøyene.
Det startet forrykende på nasjonalarenaen, i dobbel forstand. Først ble det fyrt opp pyro i en supporteraksjon mot NFF, før Tore Reginiussen stanget de røde, hvite og blå i ledelsen etter bare fire minutter. Iver Fossum doblet på lekkert vis, da han hælsparket inn det andre fem minutter senere.
– Når man møter sånne lag som dette, som ligger lavt og nekter deg rom, så er det en stor fordel å score tidlig, sa Tore Reginiussen til TV2.
Resten av omgangen dominerte nordmennene, men de måtte vente til det 62. minutt før det ble en ny scoring. Alexander Sørloth, som erstattet en skadet Erling Braut Haaland dunket inn 3-0.
Også ved denne scoringen tok det ikke lang tid før et nytt mål kom. Sørloth kronet et vakkert angrep med Norges fjerde for kvelden.
– Det var kjempedeilig. Vi var nødt til å score tidlig, hvis ikke kunne de bli vanskelige å spille mot. Da åpnet de seg litt, selv om de kommer egentlig bare hit for å ødelegge, sa tomålsscorer, Alexander Sørloth.
Seieren var aldri truet, og hjemmenasjonen kunne fort ha vunnet mye mer.
– De har nesten ikke en mulighet, og det er veldig profesjonelt gjennomført av oss og en veldig god kamp, fortalte Sørloth til TV2.
Neste kamp for Lagerbäcks menn er på tirsdag. Da møter de Malta borte i det som ved all sannsynlighet blir en kamp med liten betydning med tanke på sluttplassering i kvalifiseringsgruppe F.
Norge er avhengig av at Sverige og Romania spiller uavgjort senere i kveld. I tillegg må nabolandet snuble mot Færøyene og Norge slå Malta i siste gruppespillskamp, om de skal kvalifisere seg til EM før Nations League-sluttspillet starter.