Færøyene - Norge 0-2 (Eurosport.no):
– Jeg er glad at jeg bare er i førstelleveren, jeg. Omar, Haitam og Ole skal ha for at de foret meg med pasninger, og det var bra at jeg scoret på min første sjanse. To mål på hodet er bra det, sa Maars Johnsen til TV 2.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Hjemmelaget la seg svært kompakt i sin 4-4-2-formasjon, og var ikke helt ufarlige på overganger i starten. Men den første brukbare muligheten – etter at en Færøyene-spiller skjøt hull i lufta i god avslutningsposisjon tidlig – var det Norge som fikk.
Håvard Nordtveit fant Markus Henriksen med en strålende pasning, og hans avslutning ble reddet, men på returen prøvde Bjørn Maars Johnsen – inne for en skadeplaget Joshua King – seg med hodet. Han fikk aldri nok kraft i den, og HamKam-stopper Odmar Færø kunne klarere.
Så var det hjemmelaget som prøvde seg etter at Tarik Elyounoussi mistet ballen. Headingen etter det strålende innlegget satte ikke Andre Hansen – «kriseløsningen» som endelig fikk starte for Norge – nevneverdig på prøve.
Like etter ble Haitam Alessami lurt på Norges venstreside, og Klaemin Olsen kom til en farlig heading som han stanget rett utenfor. Et skikkelig skremmeskudd fra vertene.
I det 36. minutt skapte Norge sin første store sjanse. Martin Ødegaard vendte opp og la ballen over på godfoten, før han svingte ballen inn mot Maars Johnsen. Hans heading var god, men Teitur Gestsson leverte en kjemperedning og avverget til corner.

Svak førsteomgang

For man ble neppe veldig mett veldig lenge, av den suppen Norge leverte i første omgang.
– Vi er selvfølgelig ikke fornøyde. Det kan bli slik i disse kampene, og de har vist mange ganger før at de er dyktige til å forsvare seg. Men vi må selv opp mange hakk. Det dreier seg om balltempo, vending av spill, veksling mellom kant og sideback, flere innlegg og trafikk i boksen. Og større ettertrykk, sa assistenttrener Per Joar Hansen til TV 2 i pausen.
Og med hele den smørbrødlista å gå på, hadde Norge veldig mye av dette på menyen rett etter hvilen. Det var ettertrykk, innlegg og trafikk i boksen som førte til 1-0. Hovmester Ole Selnæs slo et perfekt innlegg på panna til Bjørn Maars Johnsen, som serverte norsk ledelse med sitt fjerde landslagsmål minutter etter sidebyttet.
Men gang på gang, både mot Romania og i kveld, ble det skummelt etter innlegg. Nok en gang kom et godt innlegg fra Norges venstreside, og Olsen knuste Nordtveit i duellen på fem meter. Headingen gikk heldigvis utenfor.
Like etterpå kunne Ola Kamara fikset 2-0, da han nesten fritt fikk heade fra kort hold etter et godt Ødegaard-forarbeid, men avslutningen forsvant på feil side av stengene.

Hindret ny kollaps

I begge de to foregående kampene, mot Sverige og Romania, har Norge gitt fra seg en 2-0-ledelse med om lag 20 minutter igjen. Og med kvarteret igjen var det nærmest utrolig at det ikke sto 1-1. HamKams Færø stanget ballen i stolpen på en corner, og på returen kastet flere spillere seg desperat ned i femmeteren, men ballen spratt Norges vei.
Og selv om Norge hang litt i tauene mot lag nummer 102 på FIFA-rankingen, og Færøyene presset på for en utligning, var det Maars Johnsen som igjen kunne stange et innlegg i nettet noen få minutter før full tid. Da Omar Elabdellaoui kom frem på høyrekanten var det igjen han som steg til værs. Hans og Norges andre for kvelden, og hans femte for Norge totalt.
– Færøyene kunne fort ha scoret to-tre mål de også, men det var bra med tre poeng. Det blir viktig med tre poeng mot Malta i den neste også, sa Maars Johnsen.
Ødegaard, som igjen var blant Norges beste, var enig.
– Det var en seig kamp, men vi fikk det vi kom for. Mulighetene våre i puljen er dårligere enn foran Romania-kampen, men alt er fullt mulig om vi slår Sverige og Romania borte, sier Ødegaard ifølge NTB.
Lars Lagerbäck var fornøyd med resultatet, men ikke med alt annet.
– De nøytraliserte oss bra og skapte problemer for oss. De spilte et nesten perfekt soneforsvar, og da må du spille smart for å ta deg igjennom. Vi ble litt stresset, spesielt i forsvarsarbeidet. Vi var langt fra 100 prosent i vår måte å spille på, sa Lagerbäck til TV 2.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40