DRAMMEN (Eurosport.no):
Onsdag trente det norske herrelandslaget på Ullevaal stadion, dagen før en av de viktigste landskampene på svært mange år. Seier mot Serbia på torsdag vil nemlig bety at Norge møter enten Israel eller Skottland i playoff-finale i Oslo. Vinneren av den kampen går til neste års EM-sluttspill.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
To av spillerne som entret Ullevaal-matten under økten var Leo Skiri Østigård og mye omtalte Jens Petter Hauge. De to har normalt pleid å være en del av gjengen som samme dag hadde treningsøkt nesten fem mil sydvest. På Marienlyst i Drammen hadde nemlig U21-landslaget trening i forkant av fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Portugal.
– Det er sykt kult å se at de to endelig tar steget opp på A-laget. Det viser at det er mulig for oss om man leverer godt og hardt arbeid over tid. Det er motivasjon for oss på U21, sa Genk-proff Kristian Thorstvedt etter U21-guttas økt i Drammen.

Stolt av Milan-proff Hauge

Flere i gjengen som trente i det grå drammensværet er godt kjente med Østigård og Hauge, som nå deltar på deres første A-landslagssamling.
Spesielt Hauge har vakt stor oppmerksomhet med storspill for Bodø/Glimt denne sesongen. Spesielt vingens oppvisning og kanonskudd mot Milan i Europa League-kvalifiseringen fikk flere europeiske storklubber til å heve øyenbrynene. Til slutt var det nettopp Milan som sikret seg Hauge 1. oktober.
Håkon Evjen kjenner Hauge godt fra tiden i Bodø/Glimt. I fjor var det nettopp han som var årets store Eliteserie-spiller. Det førte til at Evjen ble hentet til nederlandske AZ i starten av 2020. Siden har han kunnet se på at Hauge og de tidligere lagkompisene har herjet enda mer med Eliteserie-konkurrentene enn hva de gjorde i fjor.
Han syntes det var utrolig gøy å se at både Hauge og midtstopper Østigård, to etablerte spillere på U21-nivå, fikk tillit i troppen til A-landslaget.
– Jeg er rett og slett bare jævlig stolt av det de «boysa» får til. Det er fullt fortjent at de får komme opp og prøve seg med de store gutta. Jeg gleder meg til å se dem og håper de får debuten også.

Håkon Evjen

Foto: Getty Images

– Veldig inspirerende

Han håper selv å kunne ta steget opp på det gjeveste landslagsnivået en dag, slik kompisene har gjort.
Det samme gjelder U21-lagkamerat Emil Bohinen.
– Det er veldig inspirerende for oss å se at det er mulig – at det ikke er så langt frem dit, sa Bohinen etter onsdagens økt og la til:
– Jeg føler det er et ganske ungt landslag nå sammenlignet med tidigere. Det er veldig positivt.
Selv møter U21-gutta Portugal borte fredag kveld. Svært mye skal til for at laget tar seg til neste års U21-EM, ettersom laget fikk en vanskelig start på kvaliken.
Se Portugal U21 – Norge U21 på Eurosport Norge og Dplay fredag klokken 20.15. Sikre deg tilgang her!
Se siste Indre Bane her:

Eline på besøk, Branns umulige målsetting og FKH-trøbbel

VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25