STOCKHOLM (Eurosport.no):
Aleesami ble foretrukket på venstrebacken i EM-kvalifiseringskampen mot Sverige søndag, og leverte en fin kamp. Etter kampen ble han konfrontert av Eurosport med rosende omtale fra diverse spillerbørser i media, men det syntes 28-åringen var mindre interessant.
Aleesami hevder han rett og slett gir blaffen i tilbakemeldingene.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
– Det er ingen tvil om at jeg alltid gir alt for landslaget. Hva som står i børser og sånt driter jeg fullstendig i, sier Haitam Aleesami.

– Får ikke sjokk

Den etter hvert erfarne spilleren mener han ikke lar seg påvirke av kritiske tilbakemeldinger. Uoppfordret slår han tilbake mot børsing og vurderinger.
– Jeg gjør mitt beste hver gang, men andre kan vurdere det annerledes. Jeg får ikke sjokk om noen sier at jeg spilte dårlig, eller burde gjøre ting annerledes. Det er noe jeg har blitt vant til. Jeg driter i om Jesper, Brede eller de guttene der fortsetter å slakte meg, sier han, og snakker om TV2s fotballeksperter Jesper Mathisen og Brede Hangeland.
Mandag reagerer Mathisen slik på Aleesamis uttalelse:
– Alle spillere sier de driter i børser, men det gjør de tydeligvis ikke. Søndag leverte Aleesami en av sine beste landskamper og var blant Norges beste. Tidligere har jeg sagt at jeg mener Birger Meling er landets beste venstreback, og det står jeg fremdeles ved. Så har det vært evalueringer etter tidligere kamper hvor laget har gått i oppløsning, og da har både den ene og den andre fått kritikk. Det tror jeg både Haitam og alle andre forstår at er en del av hverdagen. Vi har vår jobb, og de har sin jobb, sier TV2s Jesper Mathisen.
Han ga Aleesami karakter seks av ti mulige mot Sverige, og omtalte spillerens prestasjon som en av hans beste landskamper.
Backen står med 25 A-landskamper hittil i karrieren.
Se intervjuet med Haitam Aleesami her!

Litt bitter

Norge er nummer fire i gruppa, to poeng bak Sverige og ett poeng bak Romania på tredjeplass. På tropp troner Spania i ensom majestet.
Aleesami ergrer seg over at laget ikke fikk med seg mer enn det ene poenget fra Friends Arena søndag.
– Vi er stabile, slipper til veldig lite, skaper mer og er nærmere mål nummer to enn Sverige. Derfor er det litt bittert. Følelsen er at vi kunne hatt mer, sier Aleesami.
Han mener det sier litt om hvor langt landslaget har kommet. At man nå kan si seg å bare være halvfornøyd med uavgjort på bortebane mot Sverige.
– Vi har hevet oss og gjort en fantastisk jobb med trenerteam og spillergruppa. Hver gang det har gått dårlig, har vi vært ærlige med hverandre og analysert rundt hva som ikke har vært bra nok. Vi må lære av våre feil som lag, og ofte er det snakk om detaljer. Nå må vi analysere hva som bør bli gjort bedre til neste gang, og det er bare en del av gamet, sier Haitam Aleesami.
Dette sa landslagsassistenten etter 1-1 mot Sverige.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53