KALBAKKEN (Eurosport.no):
Til tross for at EM-kvaliken har gitt tre opplevelser der Norge har gitt vekk ledelsen, sågar etter 2-0 i to av kampene, er det en opplevelse av en tropp med selvtillit som møter til de innlagte pressemøtene denne uken.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Én ting er Martin Ødegaards dominans i Spania. I tillegg har Mathias Normann kommet inn med månedens spillerkåring fra Russland med seg i bagasjen, Sander Berge har fått en enda mer sentral rolle i Genk, Joshua King fortsetter å være en viktig brikke for Bournemouth og – selv om han måtte melde forfall til denne samlingen – så legger hele Fotball-Europa merke til Erling Braut Haalands målform for Red Bull Salzburg.

Møtet med Fabian Ruiz ga selvtillit

Slikt øker selvtilliten, mener 21 år gamle Berge.
– Alle inspirerer hverandre. Martins månedens spiller i La Liga-pris gir en enorm inspirasjon til resten av gruppa, samme med Erling når han scorer hat trick mot oss i Champions League, sier han til Eurosport.
Hvor mye selvtillit kan man ta med seg inn i kampen?
– Det er en balanse. Vi har stor respekt for dem, men de er bare mennesker de også. Men jeg møtte Fabian Ruiz (Napoli) forrige uke, Martin (Ødegaard) møter de gutta jevnlig, vi skal ikke se på dem som noe helt spesielt, selv om de er favoritter. Å ta poeng mot Spania er tøft i seg selv og vårt mål, men vi må gå ut der og være fryktløse og spille på våre styrker, selv om vi vet at de kommer til å ha ballen mest og sikkert kommer til å skape flest sjanser.
Etter kampen mot Napoli, der Berge var blant banens dominerende aktører, kom det fram at Napoli hadde forhørt seg med Genks president om den unge nordmannen.
Den type oppmerksomhet tar Asker-gutten som vanlig med stoisk ro.
– Jeg tror det til og med gir meg lyst til å vise enda mer i neste match, og det følte jeg vi gjorde mot Napoli og alle vokser med det ansvaret de får i klubbhverdagen. At man får spille på større arenaer mot bedre motspillere. Det gjør oss enda mer konkurransedyktige som lag å ha gode opplevelser med oss, resonnerer han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

4-4-1-1 gir fordeler

Lars Lagerbäck er kjent for å være en utpreget 4-4-2-trener, men etter å ha gitt vekk ledelsen både mot Sverige og Romania på Ullevaal, startet han med Ødegaard i 10errollen på Friends Arena i september.
– Det lyktes og resulterte i det svensken karakteriserer som den beste bortekampen under hans tid som norsk landslagssjef.
– 4-4-1-1 fungerte bra på Friends Arena, blir det oppskriften også mot Spania?
– Ja, det kan være. Vi har flere strenger å spille på. Enten Martin spiller der eller der så har vi som lag alltid noe godt å falle tilbake på fordi vi er så trygge på det vi skal gjøre. Vi vet hva vi skal gjøre når motstanderen opptrer sånn og sånn, sier Berge.
– Martin er en kobling mellom midtbaneleddet og spissen, som et triangel både med og uten ball. Det gir også oss to sentrale litt frihet til å dra på raid, mens man er litt mer låst i 442.
– Er det den største forskjellen på å ha en i 10ern kontra to spisser?
– Det gir oss litt mer cover fordi han kan ta ut Busquets eller hvem som skal spille i den dype. Hvis ikke blir det ekstreme avstander å forskyve. Mens med to spisser får vi mer trøkk offensivt i deres boks. Men defensivt, i et bilde der Spania styrer, så gjelder det å vinne ballen sentralt, hogge til i gjenvinning og evne å holde i ballen når vi vinner den, ta et par frispark. Sånn fotball er så kan du spille på kanten så mye du vil, men til syvende og sist handler det om å være i overtall i midten. Vinner du den midtbaneduellen så kommer du ofte godt ut av det med å ha en spiller som Martin sentralt.
  • Nå skal det avgjøres: Hvem stikker av med edelt metall og hvem rykker ned? Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Dplay og Eurosport Player! Trykk her for å sikre deg tilgang
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Kunne ikke komme fort nok

Berge forteller om en spillertropp som ville gi seg i kast med Spania-kampen i det øyeblikket Sverige-kampen var avblåst.
– Vi satt i garderoben etter Sverige-kampen og var gira på å spille mot Spania med én gang. Å spille foran et fullsatt Ullevaal med denne spillergruppen her, som er godt balansert mellom eldre rutine og yngre pågangsmot og kvalitet, blir moro.
– Kampen kunne ikke kommet fort nok?
– Nei, overhodet ikke. Vi har bare mer og mer selvtillit etter mange gode opplevelser som vi tar med oss inn i Spania-kampen. Som lag har vi vokst og vi har enda ikke tapt på Ullevaal under Lars.
– Det blir inngangen til kampen?
– Jeg sier ikke at vi skal ut der og styre banespillet, men de periodene de slipper opp litt og gir oss rom for å spille litt må vi utnytte. Hvis ikke blir det for lange perioder med å ligge dypt og de spiller oss lavere og lavere.
Lørdag kveld venter muligens et møte med en av La Ligas store profiler denne sesongen, Villarreals Santi Cazorla. Den tidligere Arsenal-spilleren har gjort et oppsiktsvekkende comeback det siste året, etter å ha stått over nesten to år med en alvorlig akillesskade.
– Det er fantastisk å se at han er tilbake, jeg så han mot Barcelona nå sist der han var veldig god og scoret et flott mål. Jeg har aldri sett en så tobeint spiller, han er en gudbenådet fotballspiller.
Lørdag blir Berge viktig i midtbaneduellen mot nettopp Cazorla, om han får spilletid, og Fabian Ruiz, spilleren Berge kom godt fra det mot Napoli for en drøy uke siden.
Sett denne?
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40