BODØ/OSLO (Eurosport.no):
Mandag ble det klart at Bodø/Glimts Jens Petter Hauge ble tatt ut i troppen til A-landslaget for første gang. Det kom frem på uttaket på Ullevaal. Selv møtte Hauge pressen i Bodø for å si litt om hva han tenker etter uttaket.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
– Det er jo klart at når man blir tatt ut på A-landslaget for første gang så blir man overrasket og det er utrolig stort. Men det er klart at man har fått med seg at man har vært i diskusjonen og da er man jo litt forberedt på det og det var utrolig gøy, sier Jens Petter Hauge.
– Hva betyr det å bli tatt ut for deg personlig?
– Det er veldig stort og jeg har spilt for Norge siden gutter-15 og vært med på hvert trappetrinn opp til A-landslaget, og å endelig bli tatt ut der betyr mye, legger han til
Han sier også at han gleder seg til å spille med Erling Haaland, som han har spilt sammen med på yngre landslag.
– Han er en veldig god kompis av meg, så det blir veldig gøy å spille med han. Det er mange i den troppen jeg kjenner godt til og har spilt med før, så det blir gøy. Og det er jo litt greit å vite at man kjenner noen når man skal inn i et helt nytt system og en ny gruppe.
Han har imponert stort i Eliteserien og det toppet seg med mål og målgivende i Europa League-kvalifiseringskampen mot AC Milan på San Siro forrige uke.
I tillegg ble også Patrick Berg tatt ut for andre gang.
– Vi er unektelig stolt over å ha med to Glimt-gutter på landslaget, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.

– Veldig fortjent

Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud mener det var helt naturlig at Glimt-spilleren ble tatt ut denne gang.
– Vi snakket om dette i går, jeg synes det er veldig fortjent at han får sjansen. Han har vært så godt, så det er helt naturlig, sier Skullerud.
– Tror du han får spilletid?
– Det er jo et annet spørsmål, men jeg synes han har vært så god at hvis han gjør gode treninger der nå når han skal inn, så kan han være i nærheten av å få prøvd seg. Men det er en viss konkurranse med Ødegaard tilbake, Moi tilbake, så jeg tror ikke han starter. Men han har litt x-faktor, så det kan være en fin innbytter å hive innpå, sier eksperten.
Det har vært flere spekulasjoner om Hauge nærmer seg en overgang til en annen klubb. Tidligere denne sesongen sa Glimt-kometen nei til en overgang til belgisk fotball. Nå skal en rekke større klubber stå klar til å hente den ferske landslagsspilleren. Overgangsryktene preger ham ikke.
– Agenten min har kontakt med flere klubber. Jeg er ganske sikker på at de forskjellige klubbene kommer til å ta initiativ til å hente meg så raskt som mulig. Jeg ser for meg at det kommer en avklaring ganske snart, sier Hauge.
Skullerud mener det er bra at han får vist seg frem på landslaget nå.
– Det passer veldig bra at han får muligheten nå, både fordi det er fortjent, han trenger å utfordre seg selv og nye muligheter på nye nivåer. Det vil være bra for både han og Glimt i overgangsvinduet.
Sett denne?

Hauge om interessen fra utlandet: – Sikker på at jeg tar valget som er best for meg

VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25