Sverige - Norge 1-1
Rammen var satt, med et nesten fullsatt Friends Arena i nabolandet, og før kampen var premisset enkelt. Ved tap mot Sverige ville Norge hatt fem poeng opp til andreplassen, som gir EM-spill. Ved seier ville de være i førersetet med ett poeng.
Etter en bunnsolid første omgang, så det veldig bra ut for gjestene. Like før pause brøt Joshua King en feilpasning fra den svenske kapteinen, Andreas Granqvist, og satte fart. En liten touch fra Martin Ødegaard satte Stefan Johansen alene med keeper, og kapteinen kunne slippe jubelen løs sammen med over 2000 tilreisende nordmenn.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Jeg synes vi fortjener å vinne. Vi driver og tuller mot slutten der, hvor vi begynner å drible, når vi kunne hatt tre kontringer mot deres treigeste stopper. Vi mister ballen alt for mye, sa en irritert King til TV 2.
Det tok ikke mer enn 15 minutter av den andre omgangen før Emil Forsberg utlignet for Sverige, når han fikk skyte upresset fra 15 meters hold.
Kampen bølget frem og tilbake, etter den svenske scoringen og det var Norge som kom nærmest en scoring til det siste kvarteret. Det rant til slutt ut i et 1-1-resultat.
King var veldig skuffet etter kampen, og tror kanskje det blir tøft å nå EM etter resultatet i dag.
– Jeg følte vi hadde EM i hånda. Hadde vi vunnet i dag hadde jeg sagt at jeg er ganske sikker på at vi slår Romania borte. Nå må vi vente på Sverige, og jeg liker ikke vente på at å se om Sverige slår noen, eller om Sverige taper. Vi burde tatt hånd om business selv, fortalte han.
Heller ikke Jarstein var en glad mann da han snakket med TV-kanalen etter kampen.
– Det er faktisk litt surt nå. Jeg følte vi var best og gjør en av våre beste landskamper og var solide. Det er synd at vi ikke får tre poeng i dag, sa han.
Kampen om andreplassen blir veldig jevn, med Sverige på elleve poeng, Romania på ti poeng og Norge på ni poeng.
På spørsmål om de nå må vinne mot Spania og Romania for å ta den viktige andreplassen, svarer landslagssjef, Lars Lagerbäck følgende:
– Det er en sjanse for det, eller i det minste ta noen poeng mot Spania. Man vet jo aldri. Kanskje Romania kan ta noen poeng mot Sverige også, sa han til TV 2.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40