Populære sporter
All sport
Vis alt

Det vanvittige overtidsminuttet som neppe holder for Norge: – Realistisk sett umulig nå

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 15/10/2019 klokken 23:12 GMT+2

Alt håp så ut til å være, før både Spania og Norge scoret på overtid. Dessverre for Norge var det altfor sent. Et marerittkvarter i Bucuresti og Stockholm ødela alt.

Rune Almenning Jarstein

Foto: Scanpix

Romania - Norge 1-1
Sverige - Spania 1-1
Premisset før samlingen var klart, og satt av landslagstrener Lars Lagerbäck selv: Minimum fire poeng på de to kampene mot Spania og Romania. Og med Joshua Kings utligning på straffe mot giganten fra sør lørdag kveld, var kanskje den på forhånd vanskeligste delen av oppgaven i boks.
Men Romania er heller ingen enkel nøtt å knekke.
– Realistisk sett blir det vel nå umulig, innså landslagssjef Lars Lagerbäck på pressekonferansen etter kampen.
– Jeg synes vi spilte bra i første omgang og hadde et stort antall gode sjanser. Samtidig er ikke kvaliteten på avslutningene god nok, og i andre ble det litt mer overambisiøst, fortsatte han.
Norge viste i første omgang at de har tatt store steg som lag den siste tiden, og i den første halvtimen hadde faktisk Lars Lagerbäcks menn ballen tett oppunder 70 prosent av tiden.
På bortebane. I en landskamp.
Slike tall har man ikke sett ofte.
Likevel kom de ikke til de store sjansene, og rett før pause var hjemmelaget farlig frempå med et skudd. Men Rune Almenning Jarsein var kjapt nede med burvokterhanskene og avverget til corner med en meget god redning.
I pausen la Norge om til to spisser, da Stefan Johansen ble erstattet av Alexander Sørloth. Norge trengte tre poeng, og viste det med all tydelighet i det byttet. Likevel så endringene ut til å fjerne noe av rytmen fra første omgang.
Men så kom det grusomme minuttet. For først tikket meldingen om at Marcus Berg hadde gitt Sverige ledelsen hjemme mot Spania inn i det 50. minutt. Så fikk Romania straffe mot Norge.
Det var imidlertid komplett feil. Det var rumeneren som løp inn i Sander Berge og havnet i bakken og ikke motsatt.
Men rettferdigheten skjedde fyllest, og den var signert nettopp Rune Almenning Jarstein. Han var raskt nede igjen og reddet straffesparket fra Puscas. Den påfølgende corneren holdt han i fast grep.
Likevel kunne de gulkledde i hjemmeleiren juble som bare det drøye tolv minutter senere, da feil fulgte feil. Jarstein kastet ut til King som sto på hælene, og Romania snappet ballen på vei fremover. Så fulgte kluss i vekslingen og Kristoffer Ajer kom aldri tett nok opp i Alexandru Mitrita og ledet ham feil vei, og han kunne dra seg innover og fyre av i lengste med venstrebeinet, utenfor Jarsteins rekkevidde.
Rett etterpå kunne det vært to, da det var kaos i det norske feltet og ballen blant annet ble headet i tverrliggeren, men de fikk etter hvert avverget.
Lagerbäck kastet også inn Bjørn Maars Johnsen i jakt på målene som skulle snu kampen, men det ødela mye av det som var igjen av rytme. Tre store spisser sentralt i banen gjorde at ballene bare måtte kastes inn, men også på de få innleggene som kom og dødballer var presisjonen langt under nødvendig kvalitet.
På overtid utlignet imidlertid Spania borte mot Sverige. Og i samme minutt gjorde Norge det samme! Mathias Normann slo et strålende innlegg og Sørloth stanget den kontant i mål.
Norge jaget desperat på for vinnermålet, men greide aldri å skape de største farlighetene. Dermed endte det med bare ett poeng.
Nå ligger Sverige best an foran Romania i kampen om å kapre andreplassen i gruppa bak Spania. Norge må mest sannsynlig belage seg på å skaffe EM-billetten via Nations League.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame