Moi var gjennom den obligatoriske legesjekken torsdag, etter å ha blitt enig med Southampton om de personlige betingelsene. Det var agenten Ferhat Cifci som forhandlet på vegne av spilleren onsdag, og Moi selv satte seg på flyet til England onsdag kveld.
Southampton-ansatte var svært hemmelighetsfulle overfor frammøtte norske pressefolk torsdag, men hovedpersonen selv bekreftet overgangen til flere norske medier fredag formiddag. Like etter kom også bekreftelen fra klubben.
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
10 TIMER SIDEN
– Jeg er veldig glad for å være her, og jeg ser fram til å komme i gang. Klubben har fulgt meg lenge og sett mange kamper, så jeg føler meg trygg når jeg kommer hit, sier Elyounoussi til Southamptons nettsted.
Basel aksepterte allerede tirsdag et bud på nordmannen. Sveits-proffen blir trolig tidenes dyreste norske fotballspiller.
Ifølge britiske Sky Sports har Basel godtatt et bud fra Southampton på rundt 16 millioner pund. Det tilsvarer 172 millioner kroner. VG skriver at den engelske sørkystklubben betaler omkring 190 millioner kroner for Moi.
Summen gjør uansett Elyounoussi til tidenes dyreste norske fotballspiller, en ære som har vært Tore André Flos siden 2000 da spissen ble solgt fra Chelsea til Rangers for 165 millioner kroner.
Moi gjorde 14 mål på 45 kamper for Basel sist sesong, deriblant to i mesterligaen.
(©NTB)
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
11 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
I GÅR KLOKKEN 21:46