Scanpix

Eliteseriens største salgsobjekter: – Han er veldig undervurdert

Eliteseriens største salgsobjekter: – Han er veldig undervurdert

10/01/2018 21:00Oppdatert 10/01/2018 21:01

Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, har plukket ut de fem heteste salgsobjektene i Eliteserien.

I tur og orden har de forlatt Eliteserien. Sigurd Rosted, Krepin Diatta og Björn Bergmann Sigurdarson er alle profiler som har tatt steget ut fra norsk fotball og til større klubber i løpet av januar.

Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, har plukket ut Eliteseriens fem største salgsobjekter i vinter og spår at mye fortsatt kan skje så lenge januarvinduet er åpeng.

– Nå er det januar og da er det deadline for salg. Sarpsborg 08 hadde ikke tenkt å selge Rosted, men så gjorde de det likevel. Er det interesse for en spiller og det kommer et bud, er det vanskelig å stoppe det. Da handler det ofte å få det maksimert for både spiller og klubb, sier Rekdal.

1. Nicklas Bendtner, Rosenborg:
Dansken har for vane å toppe lister rundt Eliteserien og Rekdal mener at 29-åringen er det største salgsobjektet. 19 mål hamret dansken inn i 2017 i Eliteserien og markerte seg igjen på den internasjonale scenen for både Rosenborg i Europa League og på det danske landslaget.

– Han var toppscorer i fjor, og er et enormt navn og profil. Gjør han en god vårsesong og et bra VM blir det helt umulig for Rosenborg å holde på ham. Bendtner får kanskje en stor kontrakt helt til slutt. Kommer det noe Bendtner har lyst til så tror jeg han går, sier Rekdal.

Saken fortsetter under videoen:

Video - – Mulige poengtap for Rosenborg i de første rundene

06:06

– Han er 17 år og allerede har det vært stor interesse for ham. Unge spillere som spiller med rutine og autoritet i ung alder er veldig ettertraktet. Han er også en hardtarbeidende spiller som virker å ha beina godt plantet på bakken. Nå er han i en perfekt alder, både for å bli kjøpt som prospekt i enkelte større klubber og eventuelt være god nok til å gå inn i en belgisk eller nederlandsk klubb. Et mellomsteg slik som Sander Berge gjorde. Det kan hende han trenger et år til med voksenfotball før han forsvinner ut, for han kommer til å forsvinne, forklarer Rekdal.

3. Ifeanyi Mathew, Lillestrøm:
Lillestrøm har tradisjoner for å hente og utvikle nigerianere for så å selge de videre. Sist ut var Bonke Innocent som gikk til Malmö. Rekdal tror Ifeanyi Mathew kan bli det neste store salget på Åråsen.

– Han er veldig undervurdert, fordi folk ikke har lagt så godt merke til ham siden han har spilt på Lillestrøm som har lagt i bunnen og slet veldig på våren. Men hver gang jeg har sett Lillestrøm har han vært dominant. Lillestrøm har hatt tradisjon for å selge spillere innimellom. Blir LSK bedre som lag, vil du se ham mer. Da tror jeg han forsvinner også. Det er litt av naturens gang på Åråsen, sier Eurosport fotballekspert.

Saken fortsetter under videoen:

Video - Derfor blir en god seriestart avgjørende for Lillestrøm

05:29

– I fjor bøttet han inn mål. Det har vært stor interesse for ham. Gjør han det samme en gang til og det tror jeg han gjør, fordi Stabæk blir bedre i år enn i fjor, vil han på et tidspunkt forsvinne. Han har lyst til å komme seg ut og på et eller annet tidspunkt kommer Stabæk til å selge ham også. For ham handler det om å gjennskape fjoråret. Score mellom 15 og 20 mål, forklarer Rekdal.

5. Samúel Kári Fridjónsson, Vålerenga:
Islendingen er endelig tilbake fra skade og kan bli Eliteseriens neste stjerneskudd. Da banker de store klubbene fort på døren på Valle.

– Han hentet jeg til Vålerenga og fikk sett ham i et par uker før han røk korsbåndet. Det var en meget god spiller. Han var borte i nesten ett år. Kom inn igjen nå på høsten og var litt forsiktig da. Han hadde vel litt respekt for skaden sin. Han fikk noen små smeller, men kneet holder. Han er allerede i inne i den islandske, kall det A/B-troppen og han har spilt gode U-landskamper. Han er voksen for alderen, har stor arbeidskapasitet og er en stor allrounder. Han er også avhengig av at Vålerenga fungerer. Islandske spillere er populære og med en god vinter er det sannsynlig at han er salgsvare ganske raskt, sier Rekdal.

Video - – Utrolig viktig at Vålerenga får en god start, men programmet er en utfordring

06:56
0
0