Populære sporter
All sport
Vis alt

Nykommerens spinnville karriere: Lagkamerat med Totti og venn av Liverpool-stjerne

Kristian Hennie

Oppdatert 23/04/2023 klokken 18:50 GMT+2

Stabæks nye midtbaneanker har en helt spesiell karriere. Som ung ble han kasta ut til ulvene i Italia, hvor en viss Roma-legende ble læremester.

Jonatan Lucca (t.h.) i duell med Ruben Dias i 2018.

Foto: Getty Images

Brasilianske Jonatan Lucca (28) kom til Stabæk før denne sesongen og har startet begge kampene i Eliteserien på midtbanen til Lars Bohinen.
– Det er fint å være her i Norge, det er en fin kultur. Men samtidig litt annerledes for meg, fordi det er veldig kaldt her, sier han til Discovery.
Lucca har nemlig en svært innholdsrik karriere å vise til.

Læregutten til Totti

28-åringen vokste opp sør i Brasil, i regionen Rio Grande do Sul. Han startet fotballkarrieren i den brasilianske klubben Internacional, før han som 17-åring fikk et stort tilbud.
Den italienske giganten Roma kom på banen.
– De ønsket virkelig å kjøpe meg, så jeg signerte en 5-års kontrakt med dem i 2012. Det var en fantastisk opplevelse, og jeg lærte ekstremt mye fra alle de gode spillerne der.
Brasilianeren ble hentet til førstelaget til Roma, og når Lucca sier «de gode spillerne», så sikter han til typer som Simone Perrotta, Erik Lamela, Miralem Pjanić, Marquinhos og Daniele De Rossi.
Og selvfølgelig den største Roma-legenden av dem alle, Francesco Totti.
picture

Francesco Totti.

Foto: Getty Images

– Jeg trente med ham, og han var en veldig stille fyr som ikke snakket så mye. Han var en veldig fin kar. Det var fantastisk å møte en som han da jeg var så ung. En fin tid i karrieren min, sier Lucca om tiden på treningsfeltet med Totti.
Nåværende PSG-stopper og landsmann Marquinhos var en av Luccas nærmeste venner i Roma.
– Vi snakker ikke så mye nå lenger, men han var en av vennene mine i laget. Han var jo også ung på den tiden, samme alder som meg. Vi brukte mye tid sammen i Roma. Jeg har han på Instagram, men vi snakker ikke mye.
Etter to år uten noen offisielle kamper for A-laget, gikk turen hjem til Brasil for midtbanespilleren.

Stjernemøter i Portugal

Brasilianeren var halvannet år i Brasil og Athletico Paranaense, før han tilbrakte de neste tre årene i indisk og malayisk fotball.
Etter flere år i Asia ble det retur til Europa - denne gangen til Portugal. 28-åringen spilte på det øverste nivået for både B-SAD og Farense. Totalt har han 59 kamper i den portugisiske toppdivisjonen.
– Jeg spilte vel fire år i Portugal. Det var en fin opplevelse og erfaring, for førstedivisjon der er ekstremt bra, sier han.
For det var virkelig ikke mangel på klassespillere da Lucca spilte i Portugal.
– Jeg spilte jo mot spillere som Luis Diaz (Liverpool), Darwin Nunez (Liverpool), Ruben Dias (Manchester City). Det var mange gode spillere, som i dag spiller i store ligaer.
picture

Jonatan Lucca (t.h.) i duell med stjernespiller Darwin Nunez.

Foto: Getty Images

I familie med Liverpool-keeper

I vinter signerte Lucca for Stabæk, etter å ha stått uten klubb siden sommeren i fjor.
Brasilianeren ser positivt på årets sesong for den nyopprykkede klubben.
– Det er en fin mulighet for meg å spille her, og en fin opplevelse. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å nå målene våre med klubben.Det er en lang sesong hvor vi kan bevise for oss selv hva som bor i oss, sier han og fortsetter:
– Vi må kjempe for å nå målene vårt. Jeg håper å kunne spille så mye som mulig. Jeg er profesjonell og gjør alltid mitt beste for å hjelpe laget. Vi har et godt lag og kan bli en stor overraskelse.
Den sittende midtbanespilleren bor nå i Oslo med kone og barn. Gjennom kona har Stabæk-spilleren fått et nært forhold til den brasilianske Liverpool-stjernen Alisson.
– Jeg har en del kontakt med store spillere, men jeg liker ikke å sende meldinger til dem hele tiden. Men Alisson i Liverpool, vi har brukt litt tid sammen. Søsteren til kona mi er kona til Alisson, så det er slik vi kjenner hverandre. Han er familie, avslutter brasilianeren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame