Populære sporter
All sport
Vis alt

Lettet Fagermo etter den tøffe sesongstarten: – Heldigvis har vi blitt bedre

Kristian Hennie

Oppdatert 25/05/2023 klokken 10:04 GMT+2

Vålerenga hadde en tøff start på de første fire kampene denne sesongen. Sjefen selv og spillergruppen er fornøyd med hvordan de taklet den tunge innledningen på sesongen.

Dag-Eilev Fagermo roser spillergruppen sin.

Foto: NTB

INTILITY ARENA (Discovery):
Vålerenga kom noe skeivt ut fra startblokkene av årets Eliteserie. Etter 1-0 seier i serieåpningen borte mot Aalesund, ble det null poeng på de neste tre kampene.
  • 0-2 tap hjemme mot Sarpsborg 08.
  • 1-3 tap borte mot Brann.
  • 3-4 tap på overtid i derbyet hjemmet mot Lillestrøm.
Etter at Oslo-laget kun hadde fått med seg tre poeng på de første fire rundene, har det nå snudd resultatmessig for Fagermo og co.
En sterk 3-1-seier borte mot Rosenborg, uavgjort borte mot Haugesund og nå sist maktdemonstrasjon på fotballens festdag hjemme mot HamKam med en 3-0-seier.

Oppkjøringen hadde sin effekt

Etter en usedvanlig lang oppkjøring til årets sesong, med total ti treningskamper, innrømmer trener Fagermo at oppkjøringen hadde sin innvirkning på sesongstarten.
– Vi hadde en rotete pre-season, og det tok vi dessverre med oss inn i seriestarten, selv om vi hadde verdens lengste pre-season, sier han til Discovery.
Etter den tøffe starten med lite poeng, forteller han at mentaliteten i spillergruppen allltid har vært der den skal være.
– Den er veldig bra og har egentlig vært det hele tiden. Så handler det om at vi må få kontinuitet og noenlunde den samme elleveren i hver kamp, for vi er jo opptatt av samhandling. For da er det viktig, og det ser ut som at vi har fått til det litt bedre nå, og da har vi heldigvis blitt bedre.
Fagermo var en fornøyd mann etter seieren mot HamKam på fotballens festdag 16.mai.
– Vi er gode. Det er stor forskjell på lagene, sa han til Discovery.
Sett denne? Vålerengas unggutt Magnus Riisnæs er fornøyd med tilliten han får fra Fagermo om dagen. Artikkelen fortsetter under videoen!
picture

Unggutten om tilliten: – Gøy å bidra

– Vi gravde oss ikke ned

Oslo-klubben ligger for øyeblikket på niendeplass på tabellen, med ti poeng på de første sju kampene.
To av ungguttene som har imponert for klubben hittil denne sesongen er midtbanespiller Magnus Riisnæs (18) og lynspissen Seedy Jatta (20). Førstnevnte mener laget har vært dyktige på å bygge videre på de siste kampene.
– Jeg synes de resultatene vi har fått snakker nok for seg selv. Vi leverer en veldig god bortekamp på Lerkendal, så vi er flinke til å dra det med oss det i de to neste kampene, og det ender jo da med syv poeng på de tre siste. Det er vi fornøyde med, sier 18-åringen til Discovery.
Jatta, som har notert seg for tre scoringer denne sesongen, er enig med Riisnæs og legger vekt på den sterke mentaliteten i spillergruppen om dagen.
– Det er sterkt. Mentaliteten i gruppa er sterk, og vi er gode. Vi står på hele tiden og gir aldri opp. Så om noe ikke flyter eller funker, så fortsetter vi å trene hardt, så flyter det til slutt, sier han.
Sett denne? Bård Finne var en fornøyd mann etter cupfinaletriumfen lørdag. Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Brann-helten etter triumfen: – Helt vanvittig

Neste test for Fagermos menn blir Råde i første runden av cupen torsdag kveld. Etter det venter Stabæk borte og Glimt hjemme i serien. En av lagets viktigste spillere, midtbanemann Henrik Bjørdal, mener i likhet med Riisnæs og Jatta at mentaliteten i gruppa aldri har vært noe som har gått ut over resultatene.
– Vi gravde oss ikke ned etter tre tap og tok med oss det positive. Det var et par dårlige kamper mellom der, men her hjemme mot Lillestrøm viser vi at vi kan spille fotball, sier han og fortsetter:
– Så burde vi kanskje tatt med oss tre poeng mot Haugesund også, så kunne vi stått med tre strake seire. Men sånn er det, håper vi fortsetter som dette, avslutter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame