– Vi er veldig sultne, og det er på tide at vi tar litt tak og tar tilbake tronen.
Det sier Eirik Ulland Andersen til Discovery. Kantspilleren vant Eliteserien i sin første sesong med Molde, men siden den gang har rogalendingen måtte nøye seg med to sølv bak suverene Bodø/Glimt. Det siste tiåret er det også Molde som har vært det norske alibiet i Europa, med tre gruppespill - og to avansement i Europa League, men denne sesongen har de blitt henvist til TV-titting på torsdagene hvor Bodø/Glimt har herjet i Conference League.
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
17 TIMER SIDEN
– Det har vært surt, for det er der vi har lyst å være. Vi leverte bra i Europa i fjor, men vi har lyst å være med hvert år. Det må vi jobbe med, sier 29-åringen videre.
Men på tross av at det er surt å se gullkonkurrenten i Europa, så ønsker ikke Ulland Andersen at de gulkledde ryker ut.
– Det er bra for norsk fotball at norske lag leverer. Nå gjorde vi det i fjor, og så har det gjort det i år - og det gjør at det åpner opp muligheter. Det er bra for norsk fotball, mener kantspilleren.
Det er en betraktning Molde-trener Erling Moe er enig i.
– Vi håper på en så bra rangering som overhodet mulig. Det vi gjorde i fjor hjalp på, og så gjor Glimt det bra. Da begynner det å ligne på noe for norsk fotball sin del, og så må vi jo håpe at vi får flere norske lag inn i Champions League-kvalik. Der må vi være såpass at vi unner hverandre suksess, sier Moe til Discovery.
Se intervjuet med Erling Moe i toppen av saken.
Molde var inne i en god periode i oppkjøringen med 5-0 og 6-1 mot HamKam og AaFK, men så gikk de på en smell i generalprøven hvor de tapte 4-2. Ikke bra, sier Molde-sjefen.
– Sånn er fotballen. Nå har vi vært gjennom to obligatoriske kamper som vi har vunnet, og vi styrer alt mot Aalesund i den første omgangen, og så ramler vi sammen. Vi tar lett på ting, tror at vi er bedre enn hva vi er, og tror ting går av seg selv. Vi får håpe at den smekken vekker oss den siste uka så det ikke skjer igjen for det var overhodet ikke bra, sier Moe.
Eliteserien
Bekreftet: Vålerenga-keeper klar for fransk klubb
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde-Jerv har fått ny dato
EN DAG SIDEN