Populære sporter
All sport
Vis alt

Viking skuffet stort på hjemmebane og tapte igjen: – De må ransake seg selv

Even Lübeck

Oppdatert 19/06/2022 klokken 21:17 GMT+2

Viking ledet 1-0 til pause, men kollapset i 2. omgang og tapte 1-2. Discovery-ekspert Lars Bohinen var ikke nådig i sin kritikk mot hjemmelaget.

Sandefjord snudde og slo Viking

Se alt av Eliteserien på discovery+
Viking-Sandefjord 1-2 (1-0)
Viking var svake i hjemmeoppgjøret mot Sandefjord og tapte sin andre på rad etter at hvalfangerne scoret to mål på ti minutter i den andre omgangen. Gjennom hele kampen var Discovery-ekspert Lars Bohinen krass i kritikken mot siddisene.
– Det er skremmende dødt fra Viking. De må opp i ringa om de skal henge med de beste lagene i ligaen, for de er ikke det akkurat nå, sa den tidligere Sandefjord-treneren tidlig i oppgjøret.
– Det er så fryktelig skuffende å se Viking. De mangler energi og rytme i angrepsspillet og skaper ingen ting, fortsatte Bohinen utover i oppgjøret.
Tapet var Vikings første på hjemmebane denne sesongen, etter å ha vunnet fire og spilt to uavgjorte på de seks første hjemmekampene. Kampen var Vikings fjerde på rad uten seier, og nå har de tapt to strake etter at de røk 2-3 for Strømsgodset før landslagspausen.
– Det er mye som skurrer for Viking. Det er et tafatt Viking-lag. Berisa har vært helt ute av kampen. Det er naivt forsvarsspill. De må ransake seg selv, fortsatte eksperten.

– Ga vekk to mål

Både Viking-spiller Viljar Vevatne og trener Morten Jensen var langt nede etter tapet.
– Den dårlige formen skylder nok flere ting. Den flyten og det trøkket fra starten av sesongen har vært litt dalende i det siste, så det må vi kneppe opp et par hakk, sa Vevatne etter den fjerde kampen på rad uten seier.
– Vi ga vekk to mål. Det er helt utrolig at det går an. Det var en dårlig Viking-utgave i dag, og jeg synes Sandefjord vinner fortjent. Vi har mer enn nok sjanser til å få minst ett poeng, men vi er ikke giftige nok i motstanderens boks og sette de store sjansene vi får, sa trener Jensen.
For Sandefjord sin del var seieren deres fjerde denne sesongen - og alle seirene har kommet på bortebane! De står nå med tre tap på tre hjemmekamper og fire seirer og to tap på bortebane.
– Det er veldig sterkt av oss å klare å snu det. Vi spiller veldig bra, så det var veldig deilig å få med seg seieren her til slutt, sa målscorer Alexander Ruud Tveter etter seieren.

Store Sandefjord-muligheter

Ti minutter var spilt da gjestene, som kom best i gang, fikk kampens første mulighet. Etter å ha beleiret 16-meteren til Viking i en god periode fikk Franklin Nyenetue ball på 13-14 meter. Han vendte opp og skjøt, men kantspilleren sleivet og skjøt et par meter utenfor.
Viking åpnet oppgjøret svakt og virket ikke påskrudd innledningsvis. De slet i det hele tatt med å etablere noe som helst spill inne på halvdelen til Sandefjord i 1. omgang.
Halvtimen var spilt da Sandefjord var farlig frempå igjen. William Kurtovic slo inn og fant Alexander Ruud Tveter, som la igjen til Mohamed Ofkir. Han prøvde å curle ballen i lengste med utsiden av foten, men forsøket snek seg like utenfor. Likevel var det gjestene som var nærmest scoring de første 40 minuttene.

Omdiskutert scoring

Likevel var det Viking som tok ledelsen minuttet før pause. Kabran fant Kristoffer Løkberg, som fikk kranglet med seg ballen inn på fem meter. Der klarte han på lekkert vis å skru ballen rundt Sandefjord-keeper Jacob Storevik og i mål.
Flere av Sandefjord-spillerne var rasende mot dommer Svein Oddvar Moen etter scoringen og mente de skulle hatt frispark i forkant, etter at Mats Haakenstad fikk seg en kraftig smell i en duell med David Brekalo.
Han ble liggende, måtte hjelpes av banen og fikk medisinsk hjelp da lagene gikk til pause. Backen klarte ikke fortsette og ble tatt av til pause, mens han så meget groggy ut på vei til garderoben.
– Jeg spør dommeren om hvorfor han ikke stopper, og han sier at spillet bare må gå. Jeg skjønner ikke hvordan reglene fungerer. Den er så klar. Man må stoppe spillet der. Tenk om det hadde vært noe mer alvorlig? La oss håpe det går bra, sa en rasende Sandefjord-kaptein Harmeet Singh i pausen, før han kastet hodetelefonene og løp til garderoben.
Også teamet i Fotball Direkte-sendingen var samstemte om at dommer Moen burde blåst.
– Der er regelen klar. Moen er alt for rutinert til at dette skal få skje, sa Discovery-ekspert Lars Bohinen.
– Det er så skandaløs dømming. Ingen av dommerne ser det, og de sier at de skal praktisere at de må beskytte spillerne. Hodet er det mest dyrebare vi har. Det er så svakt dømt at det nesten ikke er til å fatte, istemte ekspert Christian Gauseth.

Utligning og snudd kamp

Lagene var like langt etter timen spilt. Ofkir ble spilt i bakrom og kriget til seg ballen på 16 meter. Han var iskald alene med keeper og satte ballen på lekkert vis i mål.
Og kampen var snudd elleve minutter senere. Sandefjord kontret etter en corner, og Ofkir kriget til seg ballen på 20 meter. Så fant han Ruud Tveter, som hamret ballen i nærmeste hjørne fra 16-17 meter. Dermed hadde Sandefjord snudd oppgjøret.
Ti minutter før full tid fikk Viking en ellevill dobbelsjanse. Først headet Mai Traore i tverrligger etter en corner, før Brekalo bare skulle bredside utligningen fra tre-fire meter. Han ble møtt av fire oppofrende Sandefjord-spillerne som fikk blokkert forsøket og hindret 2-2. Dermed vant Sandefjord 2-1.
– Det første målet de får, det synes jeg er en skandale at det blir tillatt, så sånn sett smaker det enda bedre. Dommerens viktigste oppgave er å beskytte spillerne og han ligger nede med hodeskade og er helt «svingstang», sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard etter kampen.
Onsdag spiller både Viking og Sandefjord i andre runde av cupen. Sandefjord møter Flint i Tønsberg, mens Viking spiller borte mot Vard Haugesund. Lørdag venter ny kamp i måkebyen for Viking, borte mot Haugesund i Eliteserien. Dagen etter spiller Sandefjord hjemme mot Tromsø.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame