Det har ikke akkurat vært stille rundt Odd de siste månedene: Toneangivende duo er solgt til Sparta Rotterdam, mens U20-landslagskapteinen ventes inn portene på Skagerak. Klubben har en av Eliteseriens beste målvakter i Leopold Wahlstedt, mens andrekeeper Sondre Rossbach er misfornøyd med å slite benken.
Samtidig er ikke Kachi med i planene fremover og ikke får forlenget kontrakten etter 1. august, mens John Kitolano, som var fast sist sesong og gjorde sakene sine godt, har blitt henvist til benken denne sesongen. Det har gjort at han ser etter muligheter for å komme seg bort.
Eliteserien
Nærmer seg retur til Vålerenga
I GÅR PÅ 20:00
Alt dette mens laget er nummer ti i Eliteserien med 15 poeng etter å ha vunnet tre av de fem siste kampene, samt at de er videre i cupen.
Les også: Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: - Forstår at folk reagerer

Ugunstig situasjon

«Nysigneringen» Josef Baccay har imponert på Odds venstreside, og dermed har veien til elleveren blitt lang for fjorårets klare førstevalg John Kitolano. Klubbens sportssjef Morten Rønningen forteller at situasjonen med Kitolano ikke er ideell.
– John kom tilbake til Odd fra Molde i 2020 i håp om å spille mye Eliteserie-fotball over tid. Det fikk han på høsten i fjor, men nå er konkurransen stor om venstrebackplassen, og da er ikke John i startelleveren, sier han om venstrebacken som spilte 27 av 30 kamper sist sesong, men kun vært på banen i tre kamper denne sesongen, hvorav to har vært korte innhopp på totalt 20 minutter.
– Det er en ugunstig situasjon å være i for John sin del over tid. Om det blir utlån eller salg eller om han blir værende er vanskelig å si enn så lenge, for vi får jo ikke erstattet ham før 1. august. Vi har en god dialog med John for å se hva som skjer videre, men han vil jo selvfølgelig spille. Men plutselig blir det en skade eller så scorer John hat trick. Og da er han inne på laget igjen.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham

Nigeriansk spiss ferdig

Rønningen bekrefter også at Onyekachi Hope Ugwuadu, best kjent som Kachi, er ferdig i klubben 1. august. Spissen har ikke vært på banen i Eliteserien denne sesongen og får ikke forlenget kontrakten med klubben.
– Han er ikke tiltenkt å være med noe mer fremover hos oss. Det er en 100 prosent sportslig vurdering. Dersom vi forlenger med spillere må de være i nærheten av å spille på A-laget. Vi har vurdert Kachi som at han ikke er det. Nå har han vært hos oss i to og et halvt år, så vi har hatt nok tid til å kartlegge han, sier Rønningen.
Kachi kom til Sarpsborg 08 i 2015 og har senere spilt for Bodø/Glimt, Strømmen og Sandnes Ulf. For Odd ble det 28 kamper og null mål for nigerianeren.
Les også: Ekspertene mener Fagermo sitter utrygt: - Han har ikke mange muligheter igjen

To kvalitetskeepere

Samtidig har Odd et luksusproblem på målvaktsplassen. Leopold Wahlstedt har gjort sakene sine meget godt siden han fikk sjansen fra start for skiensklubben i 1-1-oppgjøret mot Bodø/Glimt i midten av september i fjor. Siden har han henvist Sondre Rossbach til benken, der han har blitt værende de siste 25 seriekampene.
Spesielt mot Vålerenga sist serierunde var Wahlstedt helt spinnvilt god. Det har gjort at interessen rundt målvakten har økt.
– Det er stor interesse rundt Leo. Han er jo en av de beste målvaktene i ligaen. Vi er veldig glade for at han er Odd-spiller og håper han blir det fremover også.
Som nevnt har Wahlstedt henvist Rossbach til benken, som har skapt misnøye. Discovery vet at det har vært interesse rundt Rossbach den siste tiden, til tross for at han bare har spilt seriefotball for Odd 2 denne sesongen. Men enn så lenge blir han værende i Odd.
– Han er ikke fornøyd med situasjonen. Sondre må spille og det har han vært klar på. Han er en rutinert spiller som har masse Eliteserie-erfaring. Begge parter vet at dette ikke kan bli en varig situasjon, sier Rønningen.
Les også:Høster lovord for prestasjonene i ny rolle: - Kommer til å bli bedre og bedre

Salg av duo og inn med forsterkning

I forrige uke ble Joshua Kitolano og Tobias Lauritsen solgt til Sparta Rotterdam. Den nederlandske klubben melder at Kitolano har signert en fireårskontrakt, mens Lauritsen har skrevet under for tre år med opsjon på ett år til.
De to blir værende i Odd i et par uker til før de forsvinner - Lauritsen blir værende til 24. juli og Kitolano ut juli.
Likevel gjør salget av duoen at klubben trenger forsterkninger, og allerede torsdag skal Odd presentere en ny spiller. Det er ventet at Thomas Rekdal skal signere for klubben om ikke lenge. Han har 47 aldersbestemte landskamper og var kaptein for Norge U20 i de tre kampene han spilte på høsten i fjor.
– Vi er på oppløpssiden med Thomas. Såpass kan jeg si. Jeg håper vi kan lande den avtalen mot slutten av denne uka, avslutter han.
Eliteserien
Sterk andreomgang sikret nok en VIF-seier – klubbens beste periode på 12 år
07/08/2022 PÅ 19:53
Eliteserien
Sarpsborg ned i nedrykkskampen: – Begynner å bli «mayday, mayday»
07/08/2022 PÅ 17:52