– Det er mange som ringer og spør om det. Det er kanskje ikke så rart, sier Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen til Discovery torsdag morgen.
Spørmålet dreier seg om Berntsen hadde vært interessert i å bli Vålerengas nye sportslige leder etter at det forrige uke ble offentliggjort at Jørgen Ingebrigtsen slutter i stillingen i mai.
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
34 MINUTTER SIDEN
– Hvorfor er det ikke rart at folk spør om det?
Jeg er født og oppvokst 300 meter fra Bislett Stadion. Jeg er jo en Oslo-gutt. Men det er ikke sånn det fungerer. Jeg har kontrakt med 08 i 1.5 år til og VIF har ikke kontaktet meg. De får drive med sitt.
– Vi har et veldig bra lag i 08 nå og det skal mye til for å bikke meg over, mener Berntsen.
Daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, vil ikke svare på Discoverys henvendelser om Berntsen kan være en mulig kandidat for jobben.
Jeg har ikke så mye jeg ønsker si om dette per i dag, annet enn at vi vil sette oss ned og diskutere til uken. Vi vil deretter kjøre en prosess frem til vi har en løsning på plass, skriver VIFs daglig leder Erik Espeseth i en epost til Discovery.

Ingen dramatikk tross millionsmell

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad bekrefter Sarpsborgs daglig leder, Espen Engebretsen, at de vil legge fram et regnskap på årsmøtet som viser et underskudd på 5.5 millioner kroner etter avskrivninger for 2021.
– Vi har knallkontroll, og tallene viser ikke salget av Ibrahima Koné. Det er ikke noe dramatikk, mener Berntsen.
Sportssjefen forteller dog at det har vært knalltøft under korona - med blant annet få tilskuere.
– Men vi har inntekter på spillesalg på 80 millioner - tenk på de som ikke har det, sier Berntsen som forteller at spekulasjonene rundt prisen de solgte superspissen Koné for aldri har bli omtalt i media "bra nok".

Noen få justeringer igjen

Berntsen kan røpe til Discovery at de kommer til å gjøre noen flere justeringer før seriestart om en drøy månedstid.
– Vi vil hente en forsvarspiller til - og to angrepsspillere.
– Fra hvor?
– Nei, fra hvor som helst. Kan komme fra Norge og, svarer Berntsen.
Tross klubbens overgangsrekord med salget av Koné, som ryktes å skulle være over 40 millioner, mener sportssjefen at de handler med helt vanlige summer.
– Folk tror vi er veldig kjøpkraftige, men vi har et vanlig budsjett. Vi skal bytte ut stadion, så mye penger går der, sier Berntsen.
Så du denne?

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Eliteserien
Adams-dobbel da serieleder Lillestrøm snudde og slo Kristiansund
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
I GÅR PÅ 18:38