Populære sporter
All sport
Vis alt

Tatt på senga av ansettelsen: – Må putte penger der kjeften hans er

Oppdatert 29/03/2022 klokken 11:25 GMT+2

Tirsdag ble Joacim Jonsson bekreftet som Vålerengas nye sportssjef. Klanen-talsmann Erling Rostvåg beskriver ansettelsen som en vinn-vinn-situasjon.

Joacim Jonsson

Foto: Eurosport

  • Se Molde - Vålerenga lørdag klokken 18 på MAX og discovery+
– Det er en slags vinn-vinn-situasjon. Enten så må han putte penger der kjeften hans er og levere. Eller så kan vi erte han i mange år. Vi får noe ut av det uansett.
Det sier en lattermild Erling Rostvåg til Discovery. Han er talsmann for Vålerengas supportergruppe, Klanen.
Tirsdag formiddag ble svensken bekreftet som Vålerengas nye sportssjef. Klubben har innkalt til en pressekonferanse klokken 13.30.
– Dette er den mest spennende jobben man kan ha i fotball-Norge. Jeg er utrolig stolt og ikke minst takknemlig for den tilliten Vålerenga viser meg. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier Jonsson til VIFs hjemmesider.
– Ingen hadde vel trodd det var mulig å få inn en som er større i kjeften enn meg, men gjennom intervjurundene vi har hatt så må jeg si at Joacim har imponert veldig. Spesielt på området knyttet til spillerlogistikk, som er og blir viktig for Vålerenga fremover, sier Dag-Eilev Fagermo.

– En grunnleggende optimistisk tone

I Vålerenga-miljøet har nyheten naturligvis vært en stor snakkis. Rostvåg er ærlig om at Jonsson ikke er den kandidaten de hadde sett for seg som skulle ta over for Jørgen Ingebrigtsen.
– Det virker som om folk kanskje ikke så den komme. Jokke er ikke en av kandidatene vi hadde sett for oss. Men når folk tenker seg om, så er det en grunnleggende optimistisk tone. Det er hvert fall mitt inntrykk, sier Rostvåg.
Jonsson har de siste årene vært fotballekspert for Discovery. Tidligere har han vært sportssjef i Fredrikstad, en klubb han også spilte for på 90-tallet.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Jensen om Berisha-spekulasjonene: – Har forståelse

– God oversikt over talenter

Som fotballekspert er Jonsson blitt kjent for å være svært frittalende. Dermed er spørsmålet fra VIF-fansen om svensken bare har det i kjeften, når han nå vender tilbake til sportssjef-jobben.
– Vi som er opptatt av å mene ting, men ikke kan så mye, vet ikke helt hva hans kvalifikasjoner er. Han er flink til å mene hvordan andre skal løse ting, inkludert Vålerenga. Nå får han muligheten til å bevise det, sier Rostvåg.
– Han fremstår som en person som har ganske god oversikt over talenter i Norge, helt ned på individnivå. Sånn sett er det nok grunn til å tro at han vet hva han snakker om. Jeg er forsiktig optimist, fortsetter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame