Tidligere onsdag bestemte Aalesund seg for ikke å stille til cupkampen som ble flyttet til søndag 6. mars. Bakgrunnen skyldes tilretteleggelse for Bodø/Glimts europakamp mot AZ Alkmaar.
LES OGSÅ: Aafk bekrefter: Blir ikke cupkamp
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
7 TIMER SIDEN
AaFK-leiren får ikke stilt lag grunnet et smitteutbrudd i troppen og mener de ikke har blitt lyttet til. Det har Jerv-trener Arne Sandstø full forståelse for.
– Det er umulig å ikke føle med Aalesund. Her burde det vært gjort en bedre løsning, sier Sandstø til Discovery og legger til:
– Hvis du er glad i fotball skjønner du at dette er helt krise.
Tidligere AaFK-kaptein og nåværende Vålerenga-profil Jonatan Tollås Nation har også vist sin misnøye med avgjørelsen.

– Ubeleilig

Molde-trener Erling Moe stiller spørsmål til planleggingen som har blitt gjort, men forstår at det er vanskelig å gjøre alle tilfreds.
– Det er viktig og riktig at norsk fotball tilrettelegger for europacuplagene, men her virker det som noen har bommet på tilnærmingen med å flytte kamper i sesong sammenliknet med oppkjøringen, sier Moe til Discovery.
LES OGSÅ: Cupkampen mellom AaFK og Glimt flyttes fram: – Null tillit
Konkurransedirektør i NFF ønsker ikke å kommentere de andre Eliteserie-trenernes uttalelser. Slik forklarer han flyttingen av kampen:
– Å legge forholdene til rette for at norske lag skal gjøre det bra i Europa er en viktig og sentral del av strategien til Norsk Topfotball og NFF. Dette er et poengsystem hvor norske klubber som gjør det bra henter poeng, som gjør at vi kan rykke oppover på rankingen og igjen gjør det enklere for norske lag, sier konkurransedirektøren.
Fisketjønn sier videre at de har stor respekt for utfordringene det medfører for AaFK, men understreker at dette må veies opp mot betydningen gode resultater i Europa har for strategien til hele norsk fotball.

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

– Veldig rart

Moe og Sandstø sier at de har fortsatt har stor tillit til NFF, men at flyttingen, som bare skjer dager før kampen skal spilles, vekker oppsikt.
– Dette hjelper ikke akkurat på. Det virker som at de som bestemmer sitter i en bunker og ikke skjønner hva som skjer i omverdenen. At det ikke er mulig å skyve på ting bedre er veldig rart. Alle kamper er viktig på hver sin måte, sier Jerv-treneren.
Fisketjønn har som nevnt blitt konfrontert med uttalelsene, men vil ikke kommentere ytterligere.
LES OGSÅ: Terminerte kontrakten i går – signerte for rivalen i dag
KBK-trener Christian Michelsen og Viking-trener Morten Jensen sier de har mer enn nok med å tenke på eget lag, men forstår reaksjonene.
– Jeg skjønner jo begge leirene. Jeg har forståelse for Bodø/Glimt som ønsker å ha fokus på Europa og jeg skjønner Aalesund som har planlagt ut fra den første datoen. Så handler det om å finne den gylne middelvei som på mange måter tilfredsstiller alle involverte, sier Michelsen.
– Jeg håper at NFF kommer fram til en løsning som er best for alle parter, sier Viking-trener Jensen, som helst vil fokusere på egen cupkamp mot Kongsvinger.

Skyter AaFK opp med frisparkperle: – Veldig, veldig symbolsk

– Mange hensyn å ta

Moe får medfølelse for AaFK etter at de selv nylig har vært i liknende situasjon.
– Vi har akkurat vært gjennom et covidutbrudd selv og det er mange helseaspekter og ta hensyn til.
– Hvordan ville dere reagert i samme situasjon?
– Selvfølgelig hadde vi reagert hardt på det, det sier seg selv. Det er en vanskelig og uheldig situasjon, fortsetter Moe.
Slik spilles den fjerde runden i cupen:
  • 06.03: Aalesund - Bodø/Glimt
  • 12.03: KFUM Oslo - Brann
  • 12.03: Kongsvinger - Viking
  • 12.03: Raufoss - Strømsgodset
  • 12.03: Sandnes - Start
  • 13.03: Nardo - Lillestrøm
  • 13.03: Åsane - Sarpsborg 08
  • 13.03: Molde - Odd
Eliteserien
Bekreftet: Vålerenga-keeper klar for fransk klubb
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde-Jerv har fått ny dato
12 TIMER SIDEN