Stortalentet sikret Molde-seier: – Viser karakter

Oppdatert 26/05/2022 klokken 22:27 GMT+2

Molde leverte en svak førsteomgang mot Sarpsborg 08, men så dukket David Datro Fofana opp.

Moe etter sliteseieren: – Vi viser karakter

Sarpsborg 08 - Molde 1-2 (0-0)
Se intervju med Erling Moe etter seieren i toppen av saken
Sarpsborg 08 startet best da Molde var på besøk torsdag kveld. Molde stod bare med en sjanse etter første omgang etter et skudd fra Emil Breivik fra inne i 16-meteren som keeper Simen Vidtun Nilsen reddet komfortbalet.
Foruten om Breivik sin sjanse handlet det meste om vertene.
Etter et kvarter ville Tobias Heintz ha straffe etter at han ble felt av Benjamin Tiedemann Hansen, men han ropte for døve ører selv om reprisene viser at danske Tiedemann Hansen var på beinen til den innleide midtbanespilleren.
Se situasjonen her

Her roper Heintz på straffe

Både Lie Skålevik og Jonathan Lindseth kom til et par sjanser for Sarpsborg 08, men ikke nok til å sette Karlstrøm på de store prøvene.
Like etter pause fikk Molde hjørnespark. Wolff Eikrem slo inn - og ingen 08-spillere fant det for godt å markere Magnus Grødem som steg til værs helt alene og stanget gjestene i ledelsen. Akkurat som han gjorde mot KBK forrige lørdag.
Etter sekstifem spilleminutter kom Jonathan Lindseth til en god mulighet, men skuddet gikk like utenfor stolpen, men kanskje var det et varsko for hva som skulle skje.
For minuttet etterpå kom østfoldingene i full fart. Heintz forsøkte først på et brassespark. Soltvedt Fikk heller avsluttet, Riisa blokkerte. Returen havnet hos Heintz som via Birk Riisa utlignet for vertene.
Men det skulle ikke vertene fra romsdalen ha noe av.
Karlstrøm sendte ballen 70-80 meter opp til Datro Fofana. Ivorianeren leverte et herlig rykk til siden for sine to oppassere, ordnet seg akkurat nok rom til å avslutte, og sendte den ballen inn ved stolperoten bak Vidtun Nilsen. Strålende måte å score sitt første Eliteserie-mål på.
– Det var deilig å få en assist, jeg hadde en i fjor også (for Tromsø). Den her er ikke helt ferdigscoret, sa sisteskansen etter kampslutt.
Molins kom inn etter Moldes scoring, og han holdt på å markere seg med en gang. Svensken hælflikket ballen nydelig videre til Jonathan Lindseth, men avslutningen ble reddet av Karlstrøm. Lindseths tredje gode mulighet i oppgjøret.
Kampen bølget frem og tilbake de siste ti minuttene. Martin Linnes kom fri ute til høyre fem minutter før slutt, men backen sendte ballen opp på taket bak målet til Nilsen. En svak avslutning fra den tidligere landslagsbacken.
Vertene var det ledende laget, men to minutt på overtid fikk de et hjørnespark hvor alle, inkludert keeper ble kastet frem. Saletros sin innsvinger var ikke god nok, og Molde fikk til slutt klarert unna - og Molde red av stormen fra 08 og sikret tre poeng - og har da fått luke på fem poeng ned til Strømsgodset på fjerdeplass. Molde ligger også bare to poeng bak Viking på plassen foran som har én kamp mer spilt.