Vålerenga - Aalesund 4-0 (0-0)
Det som endte opp som en festkveld for hjemmelaget startet med to fantastiske minutter i andreomgang. Først knuste Odin Thiago Holm Aalesund-debutant John Kitolano i en hodeduell og dunket inn 1-0. Like etter leverte Osame Sahraoui et langskudd som doblet ledelsen.
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
EN DAG SIDEN
Det var forløsende minutter for Vålerenga, som til slutt vant hele 4-0.
Etter en svak start på sesongen har det virkelig snudd for Vålerenga. Hovedstadslaget fikk tidligere i sesongen mye kritikk for å score for lite. Nå står de med 13 mål på de tre siste kampene.

Dette var første gang Vålerenga vant fem strake ligakamper siden 2010. Da endte de på sølvplass.

Tamt

Til tross for Vålerengas kanonform leverte de ingen stor omgang på Intility Arena de første 45. Det gjorde heller ikke gjestene fra Aalesund.
Omgangens største sjanse var det bortelaget som sto for. Aalesunds Kristoffer Ødemarksbakken ble spilt igjennom, men klarte ikke få ballen på mål. Begge lag gikk til pause med et par sjanser i beltet, men ingen av sjansene var av det helt store slaget.

Sterk andreomgang

Tempoet var betraktelig høyere i den andre omgangen og det ble hektsik i Aafk-boksen i første del av omgangen.
Det høye trykket skulle også få uttelling for de kongeblå. Rett før timen var spilt dukket Odin Thiago Holm opp etter en corner. Midtbanetalentet var overlegen i hodeduellen, og stanget hjemmelaget kontant i ledelsen.
Og da våknet hovedstadslaget skikkelig. Stortalenete Sahraoui fikk tid og rom til å fyre av et skudd rett utenfor 16-meteren. Aafk-keeper Sten Grytebust var på skuddet, men klarte ikke holde ballen ute. Dermed eksploderte jubelen nok en gang hos Klanen.
Det var ikke nok for VIF. For ti minutter senere måtte Grytebust hente ut nok en ball fra nettet. Henrik Udahl kranglet med seg ballen i duell med Aalesund-kaptein David Fallman og fikk kaldt satt ballen i nettet. Det ble 25-åringens tredje scoring for sesongen. Det var også tredje gang denne sesongen at han kunne feire scoring rett foran Klanen på hjemmebane.
Hjemmelaget ga seg ikke der. På overtid var innbytter Seedy Jatta raskt på en retur fra Grytebust, og satt kontrollert inn Vålerengas fjerde scoring for kvleden.
Dermed var Vålerengas femte strake seier et faktum. For Aalesunds del ser det verre ut. De har kun en seier på de siste fem, og er nå kun tre poeng unna kvalikplass.

– Må bruke mye

Ved kampslutt var det en svært glad Vålerenga-angriper som forklarte den gode scoringsformen.
– Vi er fulle av selvtillit, og det er så mye kvalitet her, sa målscorer Udahl før han med et smil ga tilsvar til de som har etterlyst en ny VIF-spiss:
– De må iallfall bruke mye penger på å erstatte meg.
Se hele intervjuet med Udahl her.

Udahl: – De må iallfall bruke mye penger på å erstatte meg

Eliteserien
Nøkkelspillere tilbake i trening for Vålerenga: – Kan være avgjørende
I GÅR KLOKKEN 12:23
Eliteserien
LSK-juvel nærmer seg skadecomeback
27/09/2022 KLOKKEN 15:20