Haugesund-Viking 4-2 (1-2)
For etter bare 20 minutter på Haugesund Sparebank Arena hadde det blitt scoret tre mål, samt at Viking-kaptein Kristoffer Løkberg hadde blitt sendt i garderoben etter å ha fått marsjordre av dommer Rohit Saggi.
Eliteserien
Tidligere toppscorer bekrefter: Returnerer til Eliteserie-klubb
4 TIMER SIDEN
Senere fikk FKH-back Peter Therkildsen to mål annullert - det første for angrep på keeper og det andre for offside. Likevel var det Haugesund som trakk det lengste strået da Søren Reese, som lagde straffe i 1. omgang, gjorde opp for seg. Stopperen var klinisk da han var på rett plass til rett tid etter 84 minutter og bredsidet inn 3-2 til FKH.
Dermed klarte hjemmelaget å snu 1-2 til 4-2-seier, etter at Christos Zafeiris kriget inn kampens siste mål to mål minutter på overtid. Det ble også stillingen sist gang lagene møtes i Haugesund.
– Det betyr jævlig mye å få min første scoring her, og det betyr mye å vinne. Det er en fantastisk følelse å vinne, jeg elsker det. Fansen vår har oss hele veien og er fantastiske, sa Zafeiris etter seieren.
Seieren var Haugesunds første på fem kamper, da de slo Odd 4-0 borte. De er nå nummer 12, mens Viking-krisen fortsetter.
Viking har nå tapt tre på rad og ikke vunnet på fem kamper. De er fortsatt nummer tre, men har nå mistet heng på de to tetlagene i Lillestrøm og Molde. Lørdag måtte de i tillegg klare seg uten profilene Veton Berisha og Zlatko Tripic.
Viking-kaptein, Kristoffer Løkberg, tok utvisningen tidlig kampen og tapet svært tungt.
– Det er tungt å se 1000 tilreisende som bruker tid og penger, og guttene som må løpe med en mann mindre i nesten 90 minutter, sa en gråtkvalt Løkberg til Discovery etter kampen.
(Saken fortsetter under videoen) Se hele intervjuet med Løkberg her:

Gråtkvalt Løkberg etter sin første utvisning: – Det er mitt ansvar

Les også: Eliteserie-kamp utsatt etter smittebrudd

Spinnvill åpning

Gjestene fikk en drømmestart på oppgjøret og tok ledelsen etter bare fire minutter. Sebastian Sebulonsen fikk ball på 40 meter og spilte vegg med Kristoffer Løkberg, før sistnevnte spilte en Sebulonsen i 100 på løp. Backen dro seg på lekkert vis inn i Haugesund-boksen og slo knallhardt inn på fem meter. Der dukket Daniel Karlsbakk opp og pirket inn 1-0.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Her sender debutanten Viking i ledelsen: – For et sjakktrekk

Men bare tre minutter senere sto det 1-1. Viljar Vevatne fikk et grusomt førstetouch og mistet ballen til Alioune Ndour, som forserte inn i Vikings 16-meter. Fra 13-14 meter hamret spissen ballen i lengste hjørne. Dermed var lagene like langt etter en fartsfylt åpning - for å si det mildt.
Og det skulle bli heftigere. Etter elleve minutter fikk Egil Selvik bokset ut en Viking-corner, og sekunder senere hadde Ndour 50 meter å løpe på, uten en eneste Viking-spiller foran seg. Han ble tatt igjen av Løkberg, som dro Ndour ned i bakken. Saggi tok hånda til baklomma og ga Løkberg det røde kortet.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Kapteinen utvist etter 11 minutter: – Soleklart!

Og om det kunne bli enda heftigere? Selvfølgelig! 19 minutter sto på kampuret da Karlsbakk skulle slå ballen inn i boks, men traff armen til en skliende Søren Reese. Saggi var klokkeklar i sin sak og dømte straffe, som Samuel Fridjonsson ekspederte trygt i mål.
Etter 2-1-scoringen la Viking seg ned i en 5-3-1 og ble vanskelige å bryte ned. Haugesund hadde mye ball utover i omgangen, men gjestene var kompakte og tette. Halvtimen var spilt da hjemmelaget trodde de hadde utlignet til 2-2 da Peter Therkildsen trodde han hadde pirket inn kampens fjerde, men Saggi blåste frispark til Gunnarsson i Viking-buret.
Likevel fikk Viking holdt unna og var foran 2-1 til pause.

Fortjent scoring og offsidemål

Etter et enormt FKH-press fikk Haugesund den forløsende 2-2-scoringen etter 51 minutter. Anders Bloch Bærtelsen slo inn, men legget ble headet unna av Sebulonson. På 13 meter ventet Ndour, som hamret ballen i mål kontakt med venstrefoten i nærmeste hjørne.
57 minutter var spilt da Haugesund trodde de hadde snudd oppgjøret. Et innlegg havnet til slutt på pannebrasken til Peter Therkildsen, som stanget ballen kontant i mål. Men backen hadde startet på feil side av offsidelinja og ble vinka.
Viking hadde så vidt ball utover i omgangen og forsvarte seg med nebb og klør. Likevel var det Haugesund som strakk det lengste strået etter Reeses scoring like før full tid. To minutter på overtid fastsatte Zafeiris sluttresultatet til 4-2 da han pirket ballen i mål fra fem-seks meter. Det var også det siste som skjedde i kampen.
Eliteserien
Strandberg starter mot Tromsø søndag
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Haugen-erstatter klar – henter Tromsø-spiss
9 TIMER SIDEN