Populære sporter
All sport
Vis alt

Landslagssjefen imponert over Eliteserie-nivået: – Mange gode kamper

Oppdatert 20/09/2022 klokken 21:28 GMT+2

Flere Eliteserie-klubber har prestert godt denne sesongen. Landslagssjef Ståle Solbakken har latt seg imponere av det han har sett.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken

Foto: NTB

LILLESTRØM (Discovery):
Landslagssjef Ståle Solbakken har valgt å ta med flere Eliteserie-spillere i troppen som skal møte Slovenia og Serbia den kommende uken. Før Stefan Strandberg meldte forfall var tallet oppe i fem. Tirsdag hadde treneren flere lovord om den hjemlige ligaen.
– Det har vært veldig mange bra kamper, sa landslagssjefen til Discovery på pressekonferansen før han fortsatte:
– Jeg liker jo gresskampene klart best da. Det blir et annet type spill, annen type nærkamper, annen type forsvar driblinger og passningsspill.

Fornøyd med Europa-spill

Denne sesongen har gitt flere norske klubber mulighet til å vise seg frem. Både Viking og LSK var tidlig med i tittelkampen før Molde senere dro i fra konkurrentene i toppen. Det har imidlertid ikke kun vært i Eliteserien flere av de norske klubbene har fått teste seg.
For regjerende seriemester Bodø/Glimt var kun én kamp unna Champions League-gruppespill, før det glapp ut av hendene deres mot Dynamo Zagreb. Likevel sikret de seg en plass i gruppespillet av Europa League, der de blant annet skal spille mot Arsenal.
Molde, Lillestrøm og Viking forsøkte på sin side å skaffe seg en plass i gruppespillet av Europa Conference League. Det ble riktignok kun førstnevnte som kapret en gruppespill-plass, men Solbakken er fornøyd med det de norske klubbene presterte.
– Det er bra at de norske lagene har klart seg så godt i Europa. Både Molde og Bodø/Glimt, men også Viking og LSK har bitt godt fra seg, sa han.

Supporter-trykk

Med imponerende kamper i Europa og en jevn medaljekamp bak gullet har interessen for Eliteserien vært stor den siste tiden.
Landslagssjefen var selv til stede under lokalderbyet mellom Vålerenga og Lillestrøm, og fikk se et fullsatt Intility Stadion i fyr og flamme. Det er ikke det eneste stedet det har vært enormt trykk fra supporterene denne sesongen. Flere klubber har hatt stappfulle supporterfelt den siste tiden.
– Det har vært fine rammer rundt mange kamper, det er veldig bra, fortsatte Solbakken.

Eliteserie-keepere

Keeperplassen på landslaget har de siste årene vært okkupert av Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland. Denne gangen er det kun Nyland av de to veteranene som er med i troppen. De to andre keeperplassene er det Eliteserie-keeperne Andre Hansen og Sten Grytebust som innehar.
Det har blitt levert svært godt av flere unge norske keepere i årets Eliteserie, likevel er ingen av de yngre sisteskansene å se i Solbakkens tropp.
– Vi har noen unge fremadstormende keepere som blir prioritert på U-21, og som er der per nå. Så får vi håpe de utvikler seg i riktig retning. Så kommer det en i Vålerenga også (Magnus Sjøeng), så hvis han får litt kjøtt på kroppen kan også bli veldig bra, sa han og fortsatte:
– Så har vi tre rutinerte keepere her nå, der to av de er fra Eliteserien.
Utvalgte Grytebust og Hansen vokter til daglig buret i henholdsvis Aalesund og Rosenborg, mens Nyland er for øyeblikket klubbløs.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame