Yuriy Yakovenko ble i februar hentet til HamKam på en avtale ut 2022. Og karrieren hos de grønne og hvite startet på imponerende vis for spissen fra Ukraina - allerede i hans andre innhopp ble det scoring da han sikret ett poeng borte mot Kristiansund.
Likevel fikk ukraineren en tøff start på karrieren i Norge. Like etter at han signerte gikk Russland til krig mot hjemlandet. Og samtidig som han var på treningsleir i Spania måtte familien hans gjemme seg i kjelleren da flyalarmen gikk i Kyiv. Familien havnet i Tyrkia og er i sikkerhet nå, men det ble mye å tenke på utenfor banen for Yakovenko fra dag én.
Eliteserien
Kom ikke til enighet om ny kontrakt – nå takker landslagsspilleren for seg
I GÅR KLOKKEN 14:52
Også på banen gikk det trått for spissen etter scoringen i hans andre kamp. Yakovenko kan vise til to ligakamper fra start - mot Rosenborg hjemme og Viking borte - samt ti innhopp for HamKam i 2022. Hans siste opptreden for HamKam kom mot Vålerenga 14. august, da han kom inn de siste 13 minuttene.
Se Yakovenkos eneste scoring i HamKam-trøya her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Ukrainske Yakovenko berget HamKam-poeng i Kristiansund

Nå har 29-åringen og HamKam blitt enige om å avslutte kontrakten det opplyser klubben i en pressemelding.
– Yakovenko har av personlige årsaker bedt om å bryte kontrakten han og HamKam har ut inneværende sesong. Sammen har vi kommet til enighet om å avslutte samarbeidet fra dags dato. Vi skilles som gode venner og hele klubben ønsker virkelig Yuriy alt godt i tiden som kommer, sier daglig leder Bent Svele i en pressemelding.
– Yuriy har vært et godt bekjentskap for oss, han er en riktig god person og har vært helprofesjonell hele veien. Vi har full forståelse for Yuriy sitt ønske og vi ønsker han alt det beste fremover, sier hovedtrener Jakob Michelsen.
Yakovenko ber om forståelse og respekt for at han ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentarer.

Sørloth til Discovery: – Det var en stor anledning og litt høye skuldre

Spissen fikk også 12 kamper for HamKam 2 i 4. divisjon. Der noterte han seg for fire mål. Han spilte sist for andrelaget 12. september mot Engerdal, da Kamma vant 6-0.
Yakovenko kom til HamKam fra Esbjerg i februar, og hadde spilt i Danmark siden sommeren 2017. Han spilte Ligue 1-fotball for Ajaccio i 2013.
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
03/12/2022 KLOKKEN 09:34
Eliteserien
Trenerduo forlenger med LSK: – Vi vet at det er mye igjen
30/11/2022 KLOKKEN 14:05