Den 31. januar avbrøt midtbanespilleren kontrakten med den svenske klubben Elfsborg av personlige grunner. De fleste regnet med at 27-åringen ville bli værende i Danmark etter at han ble bosmannspiller. Derfor var reaksjonene mange da Holst nylig ble presentert som Lillestrøm-spiller.
– Det er noen unge gutter som har skrevet på Instagram at jeg er «judas» og at jeg burde ha mer respekt for klubben. Det er følelser, og heldigvis har jeg rimelig hard hud, så jeg tar det ikke så seriøst, sier Holst i et intervju med danske BT.
Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
4 TIMER SIDEN
– Det har blitt litt misforstått med Danmark. Folk trodde at jeg ville hjem og spille, og jeg kan forstå at de fikk ideen, fordi det var skrevet litt annerledes enn det burde være, forteller han.
Direktør i Elfsborgs sa følgende da partene ble enige om å terminere kontrakten:
– Vi skulle gjerne hatt han hos oss i flere år, men vi har lyttet til Holst og forstått at han vil tilbake til Danmark av personlige årsaker og etter hvert få en ny utfordring i karrieren.
Nå kommer Holst med en oppklaring i misforståelsen som har oppstått.
– Min kjære bestemor gikk bort i slutten av november. Det var vanskelig og jeg ville hjem til Danmark og være sammen med familien min. Plutselig betyr ikke fotball så mye når noe slikt skjer. Og så var det andre at jeg har en kjæreste som pendlet frem og tilbake fra Danmark og Sverige, og hun kunne ikke få det til å fungere i Borås med jobbmuligheter, sier Holst.
27-åringen sto uten klubb, og sier selv at han hadde planer om å komme seg utenfor Skandinavia på jakten etter et nytt eventyr, men til slutt endte han opp hos Lillestrøm.
– Det ble noen samtaler med forskjellige klubber, og plutselig kom Lillestrøm med en god, personlig pakke og en god pakke til kjæresten min Ditte. Og så er det lett å komme seg til og fra København og Oslo, sier Lillestrøms nysignering.
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
EN DAG SIDEN