• Se Fofana og Molde mot KBK søndag klokken 18 på discovery+
– Han er den råeste spilleren som noensinne har spilt i Eliteserien.
Det er Discovery-ekspert Christian Gauseth sin dom over Moldes spissjuvel David Datro Fofana.
Eliteserien
Har havnet bak i køen hos Glimt – nå går spissen på lån til rival
3 TIMER SIDEN
Ivorianeren lekte seg mot ungarske Kisvarda i den første av to kamper i Europa Conference League-kvaliken torsdag. I etterkant meldte Gauseth på Twitter at han tror Fofana kommer til å gå for rekordsum.
– 100 milioner tror jeg er gulvet. Jeg tror fort han gå for mer enn det også, utdyper han til Discovery dagen derpå.
Den nåværende salgsrekorden i Eliteserien er på 80 millioner kroner. Den ble satt da russiske Krasnodar hentet Erik Botheim fra Bodø/Glimt på tampen av fjoråret.
Les også: Disse spillerne kan få sin debut i helgen: – Han er som en terrier

Blir ikke lenge

Molde har en rik historie på å selge spisser ut av landet. Bjørn Bergmann Sigurdarsson, Ohi Omoijuanfo, Fredrik Gulbrandsen og ikke minst Erling Braut Haaland er bare noen av spillerne som har tatt steget ut i Europa fra rosenes by. Gauseth tror Fofana snart kommer til å gjøre det samme.
– Når han skrur det på er det bare å lene seg tilbake og nyte. For dette her kommer ikke til å bli værende lenge i Norge, fastslår han.
Likevel er det ikke sikkert Molde er så lystne på å selge stjerneskuddet i sommerens overgangsvindu. Klubben kjemper om både ligagull og avansement i Europa Conference League. Det kan påvirke et eventuelt salg.
– Molde trenger han. De ønsker å komme seg inn i Europa og kan gjøre det bra i Conference League om de kommer seg dit, sier Gauseth.

Enormt toppnivå

Målscoreren har markert seg i flere kamper denne sesongen, og står foreløpig med seks mål på tolv kamper i årets Eliteserie. Christian Gauseth sparer ikke på komplimentene når han beskriver Fofana sitt talent.
– Det er helt umulig å forsvare seg mot han. Det han gjør er det ingen andre som gjør. Toppnivået hans er det beste som noen gang har vært i denne ligaen, slår han fast og fortsetter:
– Jeg tror at uansett hvor i verden han drar så vil han ikke la seg stoppe når han er på sitt beste. Om det er Premier League eller La Liga, så kommer han til å håndtere det på de beste dagene sine.
Men til tross for mange lovord om spissen tror ikke Gauseth at Moldes nummer ni ender opp som ligaens toppscorer. Han etterlyser enda mer stabile prestasjoner.
– Utfordringen hans er at han ikke er jevn nok og at han har et for lavt bunnivå, avslutter han.
Neste utfordring for Fofana og titteljagende Molde er helgens bortekamp mot Kristiansund. KBK har slitt stort denne sesongen og trenger sårt å ta poeng for å ha håp om videre Eliteserie-eksistens.
Eliteserien
Nysigneringen har høye ambisjoner: – Vil gjøre alt
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nysigneringen: – Laget har stort potensiale
6 TIMER SIDEN