Populære sporter
All sport
Vis alt

Sender bunnlaget ned – seks kamper før slutt: – De er fortapte og har innsett det selv

Even Lübeck

Oppdatert 16/10/2022 klokken 10:58 GMT+2

Jerv sakter akterut i bunnen av Eliteserien. Ekspertene begraver laget fra Grimstad og mener de allerede nå bør forberede seg til OBOS-ligaspill i 2023.

Jerv

Foto: NTB

  • Følg Sandefjord - Jerv, søndag 17:00 på discovery+
De gulkledde fra Grimstad åpnet sesongen meget sterkt med to seirer på de tre første kampene, som gjorde at de var nummer tre etter første runde og seks etter tredje runde.
Siden den gang har det gått en vei - og det er ikke oppover. Siden tredje serierjunde har laget tatt åtte poeng på 21 kamper - to seirer, to uavgjorte og 18 tap. Totalt står de med fire seirer, to tap og 18 tap etter 24 av 30 serierunder. Med seks kamper igjen har de ni poeng opp til Sandefjord på kvalik.
– Jerv er fortapte. Det har de nok innsett selv og. De er fra det minste stedet, har det laveste budsjettet, er den minste klubben og er det dårligste laget. De har scoret færrest, sluppet inn flest og har færrest poeng. Ni poeng opp til kvalik går ikke. Jeg tror de maks tar tre-fire poeng til denne sesongen, sier Discoverys Vegard Hansen.
Sett denne fra tidligere i sesongen?
picture

Sandstø med stikk til ekspert: – Det handler ikke om «i», det handler om fotball

Elendig form

I tillegg har de tapt de seks siste kampene på rad etter at de på sjokkerende vis slo Lillestrøm 1-0 hjemme i midten av august. På de seks kampene har de sluppet inn 20 mål, inkludert seks mot Godset.
– Man sa jo at KBK var fortapte i ti runder, men Jerv er fortapte. De får hialdri med seg noe, selv om de er i nærheten. De var jo 15 poeng bak HamKam i fjor i OBOS og. Det er vel knapt nok noe lag som har vært så nederlagsdømt som Jerv. Det er ikke overraskende sånn sett, sier Asbjørn Myhre.
Med 14 poeng spøker det også for Jerv sin del om de klarer å komme over 20.
– Hvis de får under 20 er det helt forferdelig. Rundt 20 er også veldig svakt. De er jo langt unna å klare det akkurat nå. De er rett og slett ikke gode nok. Men de har fått en god erfaring, de har fått ett år i Eliteserien som blir verdifullt i OBOS-ligaen neste år, sier Hansen.
picture

Gauseth på gråten etter Eikrem-hyllest: – Det er veldig mange i Molde som er stolte

Bommet med kjøp

Han peker på at flere nøkkelspillere som var med i fjor ikke er der nå. Diego Campos forsvant til Degerfors etter sist sesong. Aral Simsir ble hentet på lån, men tilbakekalt av Midtjylland i sommer og lånt ut på ny til Lillestrøm. Antwi Rodney var bare med i åtte kamper, mens Willis Furtado har vært ute av troppen den siste tiden. Felix Schröter har også slitt med spilletid de siste månedene.
– Schröter, Simsir og Furtado har scoret ti av Jervs 21 mål, men de spiller jo ikke. De har hentet mange, men få har slått til. Med så mange utlendiger inne har det vært vanskelig å få det laget til å fungere. De har gamblet litt med lite busjett og dermed sett til utlandet, men det har bare blitt ganske håpløst. Erlend Hustad og Ole Martin Kolskogen var etablerte spillere i Eliteserien før de kom til klubben, men de er jo også satt ut, sier Hansen.
Mye av det samme er Myhre innpå. Han trekker også frem Diego Campos, som var i klubben i 2020 og 2021, og som scoret 13 mål og hadde 10 målgivende pasninger på 47 kamper.
– Han holdt Eliteserie-nivå, men han forsvant jo før sesongen. De har hatt enorme utskiftninger, både og under sesongen, og brukt nesten 30 spillere. De burde håndtert spillerlogistikken mye, mye bedre. Og man må jo spørre om de har hatt kontroll på det markedet som har vært tilgjengelig for dem, sier Myhre.
Sett denne?
picture

Nytt Rekdal-stikk: – Jeg bruker bare å få kjeft når jeg anbefaler spillerne mine

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame