Populære sporter
All sport
Vis alt

Selvmål reddet Vålerenga etter en sjanserik kveld mot Jerv: – Det er utrolig surt

Tiril Haga

Oppdatert 24/04/2022 klokken 20:50 GMT+2

Vålerenga kom på angrep etter angrep, men klarte ikke å sette ballen i nettet. Da var det Jerv-spiller John Norheim som ble redningen.

Se Jerv kjempe med nebb og klør mot Vålerenga

Vålerenga - Jerv: 1-0
Vålerenga hadde en haug av sjanser hjemme mot Jerv. Etter å ha prøvd å få ballen i mål i 80vminutter, var det en Jerv-spiller som måtte til for å gi Fagermo og co. tre smakfulle poeng etter å ha blitt ydmyket sist helg mot Bodø/Glimt.
– Det er utrolig surt å stå her som den eneste målscoreren. Man ofrer seg i boksen også går den feil vei. Jeg burde sikkert latt den gå, sa selvmålscorer og Jerv-spiller John Olav Norheim til Discovery etter kampen.
Se selvmålet her:
picture

Se selvmålet som berget tre poeng for VIF

Anonym Dønnum

I solskinnet i hovedstaten var det Vålerenga som holdt mest i ball mot det nyopprykkede laget fra Grimstad.
Hjemmelaget hadde mange halveissjanser og det var gjestene som var nærmest ved å ta ledelsen i første omgang.
I syvende minutt fikk Jerv frispark på hjemmelagets banehalvdel. Ballen havnet midt foran mål hos Jerv-spiller John Olav Norheim som fikk tid til å dempe ballen på brystet og smelle til på volley. Skuddet gikk innom en VIF-spiller og ut til corner som endte som ingenting.
Et kvarter spilt fikk Vålerenga frispark 20 meter fra mål. Leonard Zuta stilte seg opp, men skuddet til backen fra Makedonia gikk rett i klype til Jerv-keeper Øystein Øvretveit.
Osame Sahraoui, som blir omtalt som en av norges største talenter, hadde flere flotte involveringer på venstrekanten sin. Høyrekanten derimot, Aron Dønnum, var mer eller mindre anonym i sin første kamp på Intility Arena etter sin retur.
Det må nevnes at begge lag fikk et mål annullert grunnet offside i første omgang av Jervs målfarlige Luis Furtado og VIFs Vegar Hedenstad.

– Må bare male på

– De forsvarer seg bra, så vi må bare male og male på, sa Vålerenga-trener Dag-Eiliv Fagermo til pause til Discovery.
Og var det noe Vålerenga gjorde, så var det å male på. Etter 10 minutter spill inn i andre omgang hadde hjemmelaget en haug av muligheter til å ta ledelsen.
Kun noen minutter inn i de siste 45 ble Hedenstad spilt opp på høyresiden av Henrik Bjørdal. Høyrebacken lempet ballen inn foran kassa og Sahraoui klinket til med hodet - men Øvretveit gjorde en strålende redning av ballen som gikk rett under tverrliggeren.
Øvretveit, som har hatt en flott sesongstart, var en meget viktig mann for Jerv i dag med flere suverene redninger.
Hør hva Jerv-trener Arne Sandstø hadde å si etter kampen:
picture

Jerv-trener slakter dømmingen: – I dag er det OBOS-nivå

Mulig straffe

Etter en time spilt ble det så ropt på straffe fra Jerv-leiren. Doguhan Simsir fyrte av et skudd og ballen gikk via VIFs Brynjar Bjarnarson og ut til corner. Det kan se ut som islendingen berørte ballen med armen og at Jerv ble snytt for straffe.
Se situasjonen her:
picture

Mener Jerv blir snytt for straffe: – Skyldig-tryne på han der

Tross mye ball hos hjemmelaget, kom Jerv seg til sjanser i ny og ned. I 70. minutt kom gultrøyende på kontring. Erlend Hustad spilte til Torje Wichne som prøvde seg på en skruball forbi keeper-Kjetil Haug fra 16-meter. En stor mulighet for en plott-twist i kampen.
Men så, i 82. minutt kom målet til Vålerenga. Det hadde hengt lenge i luften- og ikke takket være VIF- men nemlig Jervs Norheim fikk de ballen i nettet. Taofeek Ismaheel, som kom inn for Dønnum, la inn ett innlegg fra høyre siden som Norheim klarte å styre inn i eget nett.
Kampen endte 1-0 til hjemmelaget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame